Ismerd meg a tündéreket – Első rész

 

                                    

                                Ismerd meg a tündéreket – Első rész

 

 

Ismert tündérkép Franciaországból. Forrás: https://usercontent2.hubstatic.com/5062971_f520.jpg

A tündéreknek több fajtájuk van, mint a szelfek, gnómok, goblinok stb.  Mágikus képességeket és történeteket írt már róluk az elmúlt több évszázad. A kelták, a germánok és a franciás is számoltak be többek között tündér históriákról.

A tündérek történelmi eredetűek a közép-francia középkori románcok celtikai (breton, walesi) hagyományaiban. A Fairie eredetét adjectivally használta, ami azt jelenti, hogy “elvarázsolt” (mint a tündér lovag, fairie queene), de már a késő közép-angol időszakban használták a “varázsolt” lények nevét. Az elisabethzi korszak angol nyelvű irodalmában az elfek a románc kultúrájának tündérekével összefonódtak, így a két kifejezést felcserélhetően használták.

Évszázadok óta érkeztek bejegyzések a tündérekről. Emberi alakhoz hasonlóak a legtöbben, viszont kisebbek, egészen aprók, de akad, amelyek egy gyermek nagyságához is hasonlóak. Ez változó a fajoktól függően. Vannak rendesen emberbőr színűek, zöldek és szürkék is. Vannak virágos ruhában, egyszerű ruhákban, de páncélos öltözetben is, ahogyan nálunk sem egyformák az emberek.

Az ezotéria kutatói arra jöttek rá, hogy a tündérek itt élnek közöttünk ezen a világon de másik síkon, ezért nem mindenki képes látni őket, csak ha a tündérek is akarják és az ember nagyon érzékeny, spirituálisan fejlett.

A kutatók ma sem tudják pontosan, hogy hova sorolják a tündérnépeket, akik se nem emberek, se nem Angyalok. Különböző kultúrák különféle meséket tulajdonítanak nekik, nagyon sokszínű a tündérekbe vetett hit világa.

A következő cikkben olvashatnak a tündérek fajtáiról, mint pl. a széltündérekről, vízi tündérekről, erdők tündéreiről stb.

 

   A cikk egyes elemei a Wikipedia-ra alapulnak. Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Fairy

 

 Írta: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Evita Asztrológus Jósnő

 


 Giordana Fizz JósnőGiordana Fizz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük