Kétszer sült burgonya Írországból 

               

                                       Kétszer sült burgonya Írországból 

Kép és recept forrása: http://www.food.com/recipe/twice-baked-potato-casserole-123708

Hozzávalók: 

  • 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 és 1/2-ed bögre reszelt cheddar sajt vagy 1 és 1/2 reszelt svájci sajt
  • 3/4-ed bögre tejföl
  • 1/2 bögre tejföl
  • 2 tojás
  • 3/4-ed bögre szeletelt mogyoróhagyma vagy 3/4-ed bögre zöldhagyma
  • 5 szelet sült szalonna
  • bors

Elkészítés: Melegítsen fel egy sütőt 350 °-osra. Olajozzon meg egy 2 l-es sütőedényt.

Főzze meg a burgonyát nagy fazékban sós vízzel 20-25 percig, míg megpuhul. Amikor még a burgonya forró és leszűrte a vízből, adja hozzá a vajat és keverje szép simára. Ezután keverje hozzá az 1 bögre sajtot, tejet, tejfölt és tojást, majd alaposan keverje össze. Sózza és borsozza ízlés szerint.

Amikor az előzőkkel elkészül, tegye bele egy sütőedénybe/tepsibe. Szórja meg a tetejét a maradék reszelt sajttal és tegye rá a szalonnákat.

Süsse 35-40 percig, míg a teteje szép aranybarna lesz. Végül szórja meg a tetejét a maradék aprított mogyoróhagymával vagy zöldhagymával.

   Jó étvágyat!

 Szerk. és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő


Anael Tanácsadó

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük