Osiris, a Halottak- és a Túlvilág egyiptomi Istene

  

                      Osiris, a Halottak- és a Túlvilág egyiptomi Istene

Kép forrása: http://konsciouskloud.com/wp-content/uploads/2015/06/Osiris-2.jpg

Osiris egyiptomi Isten, amelyet a Túlvilág-, az Alvilág- és a Halottak Istenének azonosítottak, de inkább az átmenet, a feltámadás Istenébe és a regenerációba.

Klasszikusan zöld színű istenségként ábrázolták, fáraó szakálla volt, részlegesen múmiacsomagolás a lábain, mindkét oldalán két nagy strucc tollal megkülönböztető koronát viseltek. Osirist időnként a Geb Isten legidősebb fiaként tartották számon, bár más források szerint az apja a Nap Isten, Ré.

A halottak uralkodójaként Osirist néha “az élő királynak” is nevezték: az ókori egyiptomiak az áldott halottaknak “az élőket” tekintették.

Osirist nemcsak a halottak halálos ítéleteinek tekintették a túlvilági életben, hanem az alvilági ügynökség is, amely minden életet megadott, beleértve a növényzet csírázását és a Nílus folyó termékeny áradását.

A halál utáni új élet reményében az Osiris az új év kezdetén kezdte összekapcsolódni a természetben megfigyelt ciklusokkal, különösen a növényzet és a Nílus éves árvízzel, az Orion és Sirius heliális emelkedésével . Osirist széles körben imádták a Halottak Uraként.

Forrás: Wikipedia – https://en.wikipedia.org/wiki/Osiris

Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Yana Jósnő


A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg

Évi – Harmónia helyreállító

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük