Ír kávés süti
Hozzávalók 8 személyre:
A tortához:
- 255 gramm vaj puhán, plusz a tepsi kenéséhez
- 340 dkg porcukor
- 6 db. nagy tojás
- 240 ml tej
- 120 ml tejföl
- 370 dkg sima lisztet – átszitálva
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kávé kivonat
- 1 evőkanál ír krém likőr
A tején az öntethez:
- 150 dkg porcukor cukrot
- 1-2 evőkanál víz
- 2 evőkanál kávé kivonat
- 1 evőkanál ír likőr
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 ° – 350 °-osra. Vegyen elő kb. 22 cm átmérőjű, 2 literes ónozott ón tepsit és lisztezze be.
Verje össze a vajat és a cukrot egy nagy tálban, amíg a könnyű, habos állaga lesz. Adja hozzá a tojásokat egyenként, amíg egyenletesen összekeverednek. Keverje össze a tejet és a tejfölt, majd szitálja át a lisztet és a sütőport és keverje addig, amíg sima torta tésztát kap.
A tészta kétharmadát öntse az előkészített tepsibe.
Keverje össze a kávét és az ír krémet a többi tésztába. Tegye a sütőbe és hagyja kb. 55 percig sütni, amíg a torta fel jön a tepsibe. Nézze meg a biztonság kedvéért, hogy teljesen át sült e. Hagyja kihűlni.
Az öntethez keverje össze a hozzávalókat egy tálban, amíg simára lesz, majd a lehűtött tortára öntse rá.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply