Haiti makaróni

 

                                                       Haiti makaróni

 

 

Kép és recept forrása: http://www.alhaitienne.com/2012/03/macaroni-au-gratin-recipe-pics.html?m=1

Hozzávalók: 

  • 2 doboz rigatoni tészta
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 zöld zöld paprika
  • 1 db. piros paprika
  • 1 csomag sonka,pulyka, bármi
  • 2 csomag reszelt sajt. Mozarellát és olasz 4 sajt keverékét használtam.
  • 1/4 bögre lisztet
  • koriander
  • 3 doboz konzerves tej (helyettesíthető főzőtejszínnel)
  • 2 evőkanál vaj

 

Elkészítés: Főzze meg a tésztát forró vízben, ahogyan máskor is főz tésztát, ehhez pedig adjon 2 db. fokhagymát. Amikor a tészta elkészül, vegye ki és keverje el egy kis vajjal, majd tegye félre.

Melegítse fel a sütőt 350 °-osra. Egy másik edénybe tegyen apróra vágott vöröshagymát sózva és tegyen hozzá egy kis vajat. Ez után adja hozzá a lisztet fokozatosan, közben keverve és fakanalat használjon hozzá.

Adja hozzá a konzerves tejet, koriander, piros- és zöld paprikákat, 2 db. Maggi kockát és egy kis bonnet paprikát.

Keverje össze a hozzávalókat és hagyja főni kb. 10 percig, míg kezd sűrűsödni. Utána vegye le a tűzhelyről és tegye bele a hagymát, paprikát és sonkát.

Tegye bele a sajtot és ezzel együtt is keverje össze.

Adja hozzá a bochamel mártást  tésztához és keverje el. Ízlé szerint fűszerezze még, ha szükséges és adjat hozzá extra sajtot is.

Tegye a tésztát egy olajozott tepsibe és süsse aranybarnára. Kb. 1 óra.

 

    Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

  


 

Zahra Boszorkány Jósnő

 


 

Ria Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük