Francia – Caribb halas étel szósszal

 

Francia – Caribb halas étel szósszal

 

 

Kép és recept forrása: http://caribbeanpot.com/french-caribbean-creole-sauce-for-fish-and-grilled-meats/

Hozzávalók: 

  • 1 db.  közepes vöröshagyma
  • 3/4 bögre zeller
  • 3/4 bögre zöldpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • db. 1 nagy paradicsom
  • 1,5 bögre tyúkhúsleves
  • 1/4-es nálunk erős paprika – eredeti recept szerint skót bonnet paprika
  • 2 db. kagyló
  • 1 teáskanál Worcestershire szósz
  • 1 db. babérlevél
  • 3 szál kakukkfű
  • evőkanál vaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés: Vágja fel a paprikát, hagymát, paradicsomot, fokhagymát, zellert, petrezselymet és erős paprikát. Ezután melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékletűre és adjunk hozzá a kockára vágott zellert, hagymát és zöldpaprikát. Vegye le a gázt kisebbre és hagyja, hogy gyengére főjön át az étel, ami kb. 8-10 perc.

Amikor minden alapanyag puha lesz  egye nagy lángra a gázt és adja hozzá az összes többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott petrezselymet.
Keverje jól össze, forraljuk fel, majd vegye le a gázon a hőmérsékletet, hogy enyhén megpárolódjon. Főzze kb. 25 percig, közben hagyja rajta a fedőt.

Vegye le a fedőt és hagyja  közepes lángon főzni, hogy egy kicsit sűrűsödjön. Vegye ki belőle a babérlevelet és lehetőleg a kakukkfűszárat is.  Pár percen belül besűrűsödik. Tegye hozzá a petrezselymet.

Tálalja sült/grillezett húsokhoz.

 

Jó étvágyat!

 

Ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Szilvia Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Gabriella Boszi

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.