Lambis, egy hagyományos kagylóból készült haiti recept

 

                      Lambis, egy hagyományos kagylóból készült haiti recept

 

 

Kép és recept forrása: http://en.kreyolcuisine.com/creole_recipe.asp?s=lambis

Hozzávalók: 

  • 1 kg (kb.) lambis, azaz kagyló
  • 1 db. lime
  • 1db. citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál ecet
  • 2 db. nagy paradicsom, kockára vágott
  • 1 db. mogyoróhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, darált/reszelt
  • 1 közepes hagyma kockára vágva
  • 2 teáskanál margarin
  • 4 bögre víz
  • olívaolaj
  • csípős paprika ízlés szerint
  • só és őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál paradicsompüré

 

Elkészítés: Tisztítsa meg a kagylót limeal és citrommal. Öblítse le forró vízzel és hagyja meg a rózsaszín részeket. Vágjon kisebb darabokra azokat, amelyek túlságosan vastagnak tűnnek. A vastagabb részeket klopfolja meg egy kicsit. Tegye a kagyló darabokat egy serpenyőbe 4 bögre vízzel. Főzze legalább két órát keresztül gázon kis lángon vagy amíg a átpuhul. Merje le róra az esetleges maradék habot és levet.

Egy serpenyőben süssük meg a kagylót olajban, margarinban és néhány csepp lime lében. Adja hozzá a hagymát, mogyoróhagymát, fokhagymát, sót, borsot, paradicsomot, paradicsompürét, csípőspaprikát és egy kevés ecetet. Adjon hozzá továbbá 2 bögre húslevest és főzze pár percig; só és borsot ízlés szerint.

 

Tálalja  a vörös babbal és  rizsével.

 

 Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Péter: http://afenykuldottek.hu/2016/09/05/peter-jos/

 


 

Csillagfény: http://afenykuldottek.hu/2017/08/04/5095/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük