Haiti garnéla (Kreibich nan sòs)
Hozzávalók:
- fél kg garnéla megpucolva és megmosva
- 1/2 californiai paprika kockákra vágva
- 1/2 vöröshagyma kockára vágva
- 1/2 Scotch Bonnet paprika – darált (nálunk az erős paprika helyettesíti)
- 1 kanál Olívaolaj
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 1 teáskanál Adobo fűszer
- 1 teaáskanál só (vagy ízlés szerint)
- 1/4 bögre víz
Elkészítés: Egy közepes tálban adja hozzá a garnélához az Adobo fűszert. Tegye bele a californiai paprikát, hagymát és Scotch paprikát (erős paprikát) közepes hővel sütve 5 percig.
Keverje össze a rákot, a paradicsompürét és a vízzel, majd vegye le a gázt a közepesre és fedje tegyen fedőt az ételre.
Hagyja, hogy a garnéla 5 percig átsüljön és utána már tálalhatja.
Tálalhatja rizzsel is.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply