Haiti garnéla (Kreibich nan sòs)

 

Haiti garnéla (Kreibich nan sòs)

 

 

Kép és recept forrása: http://haitiancooking.com/recipe/haitian-shrimp-kribich-nan-sos/

Hozzávalók:      

  •  fél kg garnéla megpucolva és megmosva
  • 1/2 californiai paprika kockákra vágva
  • 1/2 vöröshagyma kockára vágva
  • 1/2 Scotch Bonnet paprika – darált (nálunk az erős paprika helyettesíti)
  • 1 kanál Olívaolaj
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál Adobo fűszer
  • 1 teaáskanál só (vagy ízlés szerint)
  • 1/4 bögre víz

 

Elkészítés: Egy közepes tálban adja hozzá a garnélához az Adobo fűszert.  Tegye bele a californiai paprikát, hagymát és Scotch paprikát (erős paprikát) közepes hővel sütve 5 percig.

Keverje össze a rákot, a paradicsompürét és a vízzel, majd vegye le a gázt a közepesre és fedje tegyen fedőt az ételre.

Hagyja, hogy a garnéla 5 percig átsüljön és utána már tálalhatja.

Tálalhatja rizzsel is.

 

    Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ria: http://afenykuldottek.hu/2017/04/11/ria-josno/

 


 

Csillagfény: http://afenykuldottek.hu/2017/08/04/5095/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük