Haiti burgonyasaláta

 

                                                    Haiti burgonyasaláta

 

 

Kép és recept forrása: http://www.food.com/recipe/haitian-potato-salad-408706

 Hozzávalók: 

  • 4 db. burgonya, megpucolva és kockákra vágva
  • 1db. sárgarépa, hámozott és lereszelt
  • 2 és 1/–ed 4 teáskanál sót
  • 1 db. kis cukorrépa
  • 2 db. tojás
  • 1/2 bögre cukorborsó (fagyasztott és felengedett, vagy konzerv)
  • 1/2 vöröshagyma gépben összeaprítva
  • 1/3 bögre  piros paprika kockára vágva
  • 1/3 bögre piros paprika kockára vágva
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint

 

Elkészítés: Forraljon fel vizet és tegye bele a burgonyát és a sárgarépát 1 teáskanál sóval és főzze a zöldségeket 10 percig, vagy addig, amíg meg nem puhul.
Forraljon fel másik edénybe is vizet és tegye bele a cukorrépát 1 teáskanál sóval és főzze, amíg a kívül – belül megpuhul. Majd szedje le a héját, amikor elkészül és kihűl és vágja kockákra.
Forraljon ismét külön edényben vizet és tegye bele a tojást külön 1/4 teáskanál sóval és főzze kb. 10 percig. Ezt is szelje fel, amikor kihűl.
Egy tálban helyezze bele a kockára vágott burgonyát, kockára vágott cukorrépát, apróra vágott tojásokat, cukorborsót, sárgarépát, hagymát, vörös- és zöld paprikát és keverje össze a majonézzel. Adjon hozzá fekete őrölt borsot. Keverje össze és sózza ízlés szerint.

 

 Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Renáta Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/05/03/renata-josno/

 


 

 

Mystik Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/06/mystik-tisztanlato-josno/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.