Saganaki, egy görög egyszerű sajtos recept

                        Saganaki, egy görög egyszerű sajtos recept

Kép és recept forrása: https://www.thespruce.com/saganaki-pan-seared-greek-cheese-1705222

Hozzávalók: 

  • 1/2 kg szilárd sajt, lehetőleg graviera sajt
  • 2/3 bögre liszt
  • Olivaolaj
  • 2 – 3 db. negyedelt citrom

Elkészítés: Vágja a sajtot szeletekre vagy ékekre 1/2-ujjnyi vastagságúra, 2 1/2 és 3 cm szélesre. Minden szeletnek elég vastagnak kell lennie, hogy nem süllyedjen le a sütés során.

Nedvesítse meg minden egyes szelet hideg vízzel és forgassa át lisztben. Rázza le a sajtokról a felesleges lisztet.
Melegítsen meg 1 evőkanál olajat közepes magas hőmérsékleten egy serpenyőben. Az öntöttvas a legjobb.

Mindegyik sajtszeletet a tegye a forró olajba és süsse, míg szép aranybarna lesz mind a két oldala.
Tálalás előtte hintse meg citromlével, amikor a sajt még meleg.

Jó étvágyat! 

Ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz


Yana

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük