Briam recept (görög kevert sült zöldségek)
Hozzávalók:
- 1 kg érett paradicsom, hántolt és szeletelt
- 1/2 kg burgonya szeletelve
- 1/2 kg padlizsán szeletelve
- 1/2 kg cukkini, szeletelve
- 3/4 bögre olívaolaj
- 1 vöröshagyma szeletelve
- finomra vágott fokhagyma
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés: Pucolja meg a burgonyát és vágja szeletekre. Alaposan tisztítsa meg a cukkinit és padlizsánokat, majd vágja 1 cm-es szeletekre. Alternatívaként a zöldségeket darabokra vághatja. Hámozza le a paradicsomot és vágja vékony szeletekre. (Zöld paprikát is használhat).
Használjon kb. 30 × 35 cm-es tepsit a sütéshez.
Tegye végig a tepsi aljára a paradicsomokat és fűszerezze. Helyezze a tetejére a szeletelt zöldségeket és jól fűszerezze be. Szórja meg vöröshagymával és a fokhagymával és a tetejére kerüljön a többi paradicsom. Hintse meg körettel, apróra vágott petrezselyemmel és olívaolajat is hintsen rá.
Fedje le fóliával a briamot és süsse előmelegített sütőben 200 ° C-on 1 és 1/2 és 2 óra között. A sütés felénél vegye le a fóliát és folytassa a zöldségek sütését, amíg szép aranybarna színe lesz a tetejének és minden átsül.
Tálalja ezt a hagyományos briam tálat sós feta sajttal és sok kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
ű
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply