Briam recept (görög kevert sült zöldségek)

 

                             Briam recept (görög kevert sült zöldségek)

 

 

Kép és recept forrása: http://www.mygreekdish.com/recipe/briam-recipe-greek-mixed-roasted-vegetables/

Hozzávalók: 

  • 1 kg érett paradicsom, hántolt és szeletelt
  • 1/2 kg burgonya szeletelve
  • 1/2 kg padlizsán szeletelve
  • 1/2 kg cukkini, szeletelve
  • 3/4 bögre olívaolaj
  • 1 vöröshagyma szeletelve
  •  finomra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • só és frissen őrölt bors

 

Elkészítés: Pucolja meg a burgonyát és vágja szeletekre. Alaposan tisztítsa meg a cukkinit és padlizsánokat, majd vágja 1 cm-es szeletekre. Alternatívaként a zöldségeket darabokra vághatja. Hámozza le a paradicsomot és vágja vékony szeletekre. (Zöld paprikát is használhat).
Használjon kb. 30 × 35 cm-es tepsit a sütéshez.

Tegye végig a tepsi aljára a paradicsomokat és fűszerezze. Helyezze a tetejére a szeletelt zöldségeket és jól fűszerezze be. Szórja meg vöröshagymával és a fokhagymával és a tetejére kerüljön a többi paradicsom.  Hintse meg körettel, apróra vágott petrezselyemmel és olívaolajat is hintsen rá.

Fedje le fóliával a briamot és süsse előmelegített sütőben 200 ° C-on 1 és 1/2 és 2 óra között. A sütés felénél vegye le a fóliát és folytassa a zöldségek sütését, amíg szép aranybarna színe lesz a tetejének és minden átsül.

Tálalja ezt a hagyományos briam tálat sós feta sajttal és sok kenyérrel.

      Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Gábor Atya bemutatkozó oldala: http://afenykuldottek.hu/2017/07/07/gabriel-atya-2/

 


 

Evita Asztrológus Jósnő bemutatkozó oldala: http://afenykuldottek.hu/2017/03/14/evita-josno/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.