Briam recept (görög kevert sült zöldségek)

                             Briam recept (görög kevert sült zöldségek)

Kép és recept forrása: http://www.mygreekdish.com/recipe/briam-recipe-greek-mixed-roasted-vegetables/

Hozzávalók: 

  • 1 kg érett paradicsom, hántolt és szeletelt
  • 1/2 kg burgonya szeletelve
  • 1/2 kg padlizsán szeletelve
  • 1/2 kg cukkini, szeletelve
  • 3/4 bögre olívaolaj
  • 1 vöröshagyma szeletelve
  •  finomra vágott fokhagyma
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés: Pucolja meg a burgonyát és vágja szeletekre. Alaposan tisztítsa meg a cukkinit és padlizsánokat, majd vágja 1 cm-es szeletekre. Alternatívaként a zöldségeket darabokra vághatja. Hámozza le a paradicsomot és vágja vékony szeletekre. (Zöld paprikát is használhat).
Használjon kb. 30 × 35 cm-es tepsit a sütéshez.

Tegye végig a tepsi aljára a paradicsomokat és fűszerezze. Helyezze a tetejére a szeletelt zöldségeket és jól fűszerezze be. Szórja meg vöröshagymával és a fokhagymával és a tetejére kerüljön a többi paradicsom.  Hintse meg körettel, apróra vágott petrezselyemmel és olívaolajat is hintsen rá.

Fedje le fóliával a briamot és süsse előmelegített sütőben 200 ° C-on 1 és 1/2 és 2 óra között. A sütés felénél vegye le a fóliát és folytassa a zöldségek sütését, amíg szép aranybarna színe lesz a tetejének és minden átsül.

Tálalja ezt a hagyományos briam tálat sós feta sajttal és sok kenyérrel.

      Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

ű


 

   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük