Görög töltött paprika feta sajttal
Hozzávalók:
- 12-14 db. hosszú pirospaprika (Romano)
- 100 dkg feta sajt, amit zúzzon szét villával
- 50 dkg kefalotyri vagy bármilyen kemény sárga sajt lereszelve
- 1 db. kicsi paradicsom, meghámozva és vetőmag
- 1 db. vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyem
- 2 teáskanál olívaolaj a töltelékhez
- 1 bögre olívaolaj
- frissen őrölt fekete bors
- 1 chili paprika, aprítva ízlés szerint
Elkészítés: Egy serpenyőbe öntsön sok vizet és sót és amikor forr a víz, tegye bele a paprikákat és hagyja főni kb. 5 percig, amíg megpuhulnak. Vegye ki a paprikát egy papírtörlőre, hogy megszáradjanak, majd vágja le a paprikák felső részét, a szárakkal és magokkal együtt (később szüksége lesz rá).
Készítse elő a tölteléket. Egy mixerbe tegye bele a 2 evőkanál olívaolajat, a fokhagymát, a hagymát és a fűszereket. Tegye egy nagy tálba az apróra vágott petrezselyemmel, az apróra vágott paradicsommal, a feta sajttal, a kefalotyri-val/vagy más kemény sárga és keverje össze egy villával, amíg az alapanyagok össze nem állnak.
Vegyen elő egy teáskanalat, amivel megtölti a paprikát a töltelékkel. Egy zsíros/olajozott, megkent tepsibe tegye és használjon sütőecsetet, hogy bekenje az ételt olívaolajjal. Helyezze vissza a szárakat a paprikára, hogy a sajt ne folyjon ki, amikor elolvadt.
Süsse előmelegített sütőben 170 ° C-on 1/2 órán keresztül, amíg a paprika szépen szép színt kap és a sajt elolvad.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply