Görög ízvilágú csicseriborsó paradicsommártásban
ÖSSZETEVŐK:
- ¼ bögre olívaolaj
- 1 bögre száraz csicseriborsó vagy 2 dobozos főtt csicseriborsó
- 1 db. apróra vágott vöröshagyma
- ¼ bögre olívaolaj
- 1 db. apróra vágott sárgarépa
- 1 db. piros paprika aprítva
- 1 doboz paradicsom püré
- ½ teáskanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- aprított petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS: Ha száraz csicseriborsót használ, öblítse le és tegye egy edénybe, majd öntsön hozzá vizet, hogy a bab kb. 3 hüvelyk legyen a vízben és tegyen bele a babérlevelet is. Kb. Egy óráig főzze, amíg a bab megpuhul. A főzés felénél tegye bele az apróra vágott hagymát, borsot és sárgarépát. Előbb áztathatja a babot és ez segít, hogy gyorsabban elkészüljön és megkönnyítheti az emésztést. Ha konzerv csicseriborsót használ, akkor csak kb. 20 percig főzze, amikor hozzá adja a sárgarépát, a borsot és a hagymát.
Miután a csicseriborsót megfőzte, szedje ki a többi zöldséggel együtt és tegyük félre.
Egy serpenyőben melegítse meg az olívaolajat és néhány percig párolja a csicseriborsó keveréket. Adja hozzá a paradicsomos mártást és a cukrot és alaposan keverje össze és hagyja sülni kb. 15 percig, amíg az összes folyadék felszívódik. A főzés során szükség esetén kis mennyiségű forró vizet is felvehet.
Vegye le a gázról, mint megpuhult. Sózza és borsozza, majd megszórja meg néhány petrezselymmel.
Fogyassza kenyérrel kenyérrel vagy feta sajttal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply