Görög ízvilágú csicseriborsó paradicsommártásban

                     

                          Görög ízvilágú csicseriborsó paradicsommártásban

ÖSSZETEVŐK:  

Kép és recept forrása: http://www.olivetomato.com/greek-inspired-chickpeas-cooked-in-tomato-sauce/
  • ¼ bögre olívaolaj
  • 1 bögre száraz csicseriborsó vagy 2 dobozos főtt csicseriborsó
  • 1 db. apróra vágott vöröshagyma
  • ¼ bögre olívaolaj
  • 1 db. apróra vágott sárgarépa
  • 1 db. piros paprika aprítva
  • 1 doboz paradicsom püré
  • ½ teáskanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS: Ha száraz csicseriborsót használ, öblítse le és tegye egy edénybe, majd öntsön hozzá vizet, hogy a bab kb. 3 hüvelyk legyen a vízben és tegyen bele a babérlevelet is. Kb. Egy óráig főzze, amíg a bab megpuhul. A főzés felénél tegye bele az apróra vágott hagymát, borsot és sárgarépát. Előbb áztathatja a babot és ez segít, hogy gyorsabban elkészüljön és megkönnyítheti az emésztést. Ha konzerv csicseriborsót használ, akkor csak kb. 20 percig főzze, amikor hozzá adja  a sárgarépát, a borsot és a hagymát.

Miután a csicseriborsót megfőzte, szedje ki a többi zöldséggel együtt és tegyük félre.

Egy serpenyőben melegítse meg az olívaolajat és néhány percig párolja a csicseriborsó keveréket. Adja hozzá a paradicsomos mártást és a cukrot és alaposan keverje össze és hagyja sülni kb. 15 percig, amíg az összes folyadék felszívódik. A főzés során szükség esetén kis mennyiségű forró vizet is felvehet.

Vegye le a gázról, mint megpuhult. Sózza és borsozza, majd megszórja meg néhány petrezselymmel.

Fogyassza kenyérrel kenyérrel vagy feta sajttal.

      Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


 

Evita


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük