Csicseriborsós spenótos görög étel
Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma ledarálva/passzírozva fokhagymanyomóval
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 bögre főtt csicseriborsót
- 1 1/2 bögre apróra vágott friss paradicsom (vagy azonos mennyiségű, konzerv)
- piros paprika
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál oregánó
- 1 cs. fagyasztott spenótot aprított és felolvasztott
- 1 -2 db. citrom leve ízlés szerint
Elkészítés: Egy nagy serpenyőben az olívaolajat hevítse fel közepes lángon tegye bele a vörös- és fokhagymát és süsse addig, amíg mind a két hagyma megpuhul.
Adja hozzá a csicseriborsót, a paradicsomot, a paprika pelyheket vagy az őrölt piros paprikát (az ízlésednek megfelelően), az oregánót és a paprikát.
Fedje le és pároljuk körülbelül 18 percig, alkalmanként megkeverve.
Adja hozzá a spenótot és főzze körülbelül 7 percig vagy tovább, amíg a spenót meg nem fő.
Öntse hozzá a citromlevet (általában 1 1/2 citrom levét adja, ) és ízesítse sóval és borssal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply