Fűszeres bárány és feta sajt nyárson görög barna rizssalátával
Hozzávalók:
- 300 dkg barna basmati rizs
- 500 dkg bárányhús
- 1 teáskanál harissa
- 50 dkg feta sajt
- 1 nagy vöröshagyma, ½ vékonyra szeletelve, ½ reszelt
- nagy maroknyi petrezselyem durvára aprítva
- nagy marok menta durván aprítva
- 85 dkg kavicsos fekete kalamata olíva, negyedekre szelve
- 1 db. uborka felkockázva
- 300 dkg koktél paradicsom félbe vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db. citrom leve
Elkészítés: Áztasson 30 percig 12 db. fa nyárspálcikát, majd szúrja fel rá a húst. A rizst főzze meg a csomagolási utasítások szerint, majd hideg vízzel öblítse le és alaposan szűrje le.
Melegítse fel a grillt. Keverjük össze a darált harissa-nt és a feta sajtot reszelt hagymával és a fűszerekkel. A 12 bárányhúsos kolbászt tegye a nyársakra. Fektesse egy nem tapadós tepsibe/sütőtálcára és grillezze 6-8 percig, addig, amíg átsül és enyhén megpirul a hús.
Keverjük össze a barna rizst a többi összetevővel és a fűszerekkel. Tálaljuk a forró nyárssal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply