Fűszeres bárány és feta sajt nyárson görög barna rizssalátával

 

           

                Fűszeres bárány és feta sajt nyárson görög barna rizssalátával

 

 

Kép és recept forrása: https://www.bbcgoodfood.com/recipe/spicy-lamb-feta-skewers-greek-brown-rice-salad

Hozzávalók: 

  • 300 dkg barna basmati rizs
  • 500 dkg bárányhús
  • 1 teáskanál harissa
  • 50 dkg feta sajt
  • 1 nagy vöröshagyma, ½ vékonyra szeletelve, ½ reszelt
  • nagy maroknyi petrezselyem durvára aprítva
  • nagy marok menta durván aprítva
  • 85 dkg kavicsos fekete kalamata olíva, negyedekre szelve
  • 1 db. uborka felkockázva
  • 300 dkg koktél paradicsom félbe vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db. citrom leve

Elkészítés: Áztasson 30 percig 12 db. fa nyárspálcikát, majd szúrja fel rá a húst. A rizst főzze meg a csomagolási utasítások szerint, majd hideg vízzel öblítse le és alaposan szűrje le.

Melegítse fel a grillt. Keverjük össze a darált harissa-nt és a feta sajtot reszelt hagymával és a fűszerekkel. A 12 bárányhúsos kolbászt tegye a nyársakra. Fektesse egy nem tapadós tepsibe/sütőtálcára  és grillezze 6-8 percig, addig, amíg átsül és enyhén megpirul a hús.

Keverjük össze a barna rizst a többi összetevővel és a fűszerekkel. Tálaljuk a forró nyárssal.

 

  Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Renáta Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/05/03/renata-josno/

 


 

Zahra Boszorkány Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2016/09/05/zahra-tanacsadono-2/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.