Grillezett görög csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg bőr nélküli, csontozatlan csirkemell, 6 filékre vágva
- 1 bögre cseresznye/koktélparadicsom félbe vágva
- 3/4 cbögre zsírmentes feta sajt
- 1/2 bögre aprított mentalevél
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 bögre kalamata olajbogyó
- 1/4 bögre vörösbor ecet
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagyma nyomót használva
- 1 teáaskanál Dijon mustár
- 1 evőkanál szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Készítsen pácot ecettel, citromlével, fokhagymával, mustárral, oregánóval, sóval és borssal egy kis tálban.
Tegye bele a csirkemellet, ügyelve arra, hogy a csirke a lehető legtöbbet a pácba merítse. Fedje le és hagyja állni legalább 3 órát vagy egy éjszakát.
Közepes tálban tegye bele a paradicsomot, a menta leveleket, a fetát, az olívabogyót, az olívaolajat, a sót és borsot.
Melegítse fel a grilltálat vagy a kültéri grillezőt közepes hőségre. Süsse a csirkét addig, amíg meg kívül – belül átsül, oldalanként 3-4 percig kb.
Végül tegye a csirkét a tálra és a paradicsomos keveréket tetejére.
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.