Görög spagetti
Hozzávalók:
- 1 cs. spagetti tészta
- só és frissen őrölt fekete bors
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1/2 evőkanál darált friss fokhagyma (kb. 4 gerezd)
- 1 kg (kb.)római paradicsom félbe vágva
- 1/2 bögre szeletelt fekete olajbogyó
- 1/4 csésze kalamata olajbogyó szeletelve
- 5 oz. morzsolt feta sajt
- 3 evőkanál töltött kapribogyó
- 1/4 bögre apróra vágott petrezselym
- 1/4 bögre friss, apróra vágott bazsalikom
Elkészítés: Főzze meg a spagetti tésztát forró, sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor a tészta szinte kész, tegyen olívaolajat egy serpenyőbe és melegítse meg közepes hőmérsékleten. Adjon hozzá fokhagymát és süsse csak finoman aranybarnára kb. 1 percig.
Szűrje le a tésztát és öntse egy nagy tálba vagy keverő tálba. Öntse az olívaolajat és a fokhagymát a tésztára. Adja hozzá a paradicsomot, a fekete olívabogyót, a kalamata olajbogyót, feta sajtot, a kapribogyót és a petrezselymet, majd egyenletesen szórja meg sóval és a borssal ízlés szerint. Tálaláskor szórjon a tetejére bazsalikomot.
Jó étvágyat!
Kép és recept forrása: https://www.cookingclassy.com/garlicky-greek-spaghetti-toss/
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Mesterjósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.