Görög spagetti

                                                      Görög spagetti

Hozzávalók: 

  • 1 cs.  spagetti tészta
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1/2 evőkanál darált friss fokhagyma (kb. 4 gerezd)
  • 1 kg (kb.)római  paradicsom félbe vágva
  • 1/2 bögre szeletelt fekete olajbogyó
  • 1/4 csésze kalamata olajbogyó szeletelve
  • 5 oz. morzsolt feta sajt
  • 3 evőkanál töltött kapribogyó
  • 1/4 bögre apróra vágott petrezselym
  • 1/4 bögre friss, apróra vágott bazsalikom

Elkészítés: Főzze meg a spagetti tésztát forró, sós vízben a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor a tészta szinte kész, tegyen olívaolajat egy serpenyőbe és melegítse meg közepes hőmérsékleten. Adjon hozzá fokhagymát és süsse csak finoman aranybarnára kb. 1 percig.

Szűrje le a tésztát és öntse egy nagy tálba vagy keverő tálba. Öntse az olívaolajat és a fokhagymát a tésztára. Adja hozzá a paradicsomot, a fekete olívabogyót, a kalamata olajbogyót, feta sajtot, a kapribogyót és a petrezselymet, majd egyenletesen szórja meg sóval és a borssal ízlés szerint. Tálaláskor szórjon a tetejére bazsalikomot.

  Jó étvágyat!

Kép és recept forrása: https://www.cookingclassy.com/garlicky-greek-spaghetti-toss/

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


 

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Evita


Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük