Kataifi, egy hagyományos görög desszert
Hozzávalók:
- 1/4 kg kataifi phyllo
- 1 kg mandula fehérítve és aprítva
- 400 dkg vaj
- 2 db. tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 4 evőkanál cukor
Hozzávalók a sziruphoz:
- 1 1/2 kg cukrot
- 5 bögre víz
- 1 citromnak a héja
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 170 ° C-osra.
Tegye a mandulát egy tálba a cukorral, fahéjjal és a tojással.
Óvatosan nyissa ki a kataifi tésztát az ujjaival, majd tegye egy darab fa vagy márványlapra, és szórjon rá egy evőkanál mandula keveréket az egyik végére, majd tekerje a kataifi tészta fel egy henger formában.
Ügyeljen arra, hogy a tésztát kissé szorosan simuljanak egymáshoz, hogy a tökéletesen lezáródjon a tészta.
Tegye a tésztát egy sütőedénybe/tepsibe.
Olvassza fel a vajat és kenjen le minden kataifi darabot.
Süsse közepes lángon sütőben kb. 30 percig.
Addig készítse el a szirupot.
Főzzük a cukrot a vízzel és a citromhéjjal öt-tíz percig.
Adjon hozzá citromlevet és hagyja főzni, amíg a szirup kissé besűrűsödik.
Miután kiszedte a kataifit a sütőből még kihűlés előtt öntsön rá a szirupot.
Fedje le a tésztát egy tiszta törölközővel és hagyja kihűlni, mivel felszívja a szirupot.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply