Kataifi, egy hagyományos görög desszert

                                    Kataifi, egy hagyományos görög desszert

Kép és recept forrása: http://www.gourmed.com/recipes/kataifi

Hozzávalók: 

  • 1/4 kg kataifi phyllo
  • 1 kg mandula fehérítve és aprítva
  • 400 dkg vaj
  • 2 db. tojás
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 evőkanál cukor

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 1 1/2 kg cukrot
  • 5 bögre víz
  • 1 citromnak a héja
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés: Melegítse elő a sütőt 170 ° C-osra.
Tegye a mandulát egy tálba a cukorral, fahéjjal és a tojással.
Óvatosan nyissa ki a kataifi tésztát az ujjaival, majd tegye egy darab fa vagy márványlapra, és szórjon rá egy evőkanál mandula keveréket az egyik végére, majd tekerje a kataifi tészta fel egy henger formában.
Ügyeljen arra, hogy a tésztát kissé szorosan simuljanak egymáshoz, hogy a tökéletesen lezáródjon a tészta.

Tegye a tésztát egy sütőedénybe/tepsibe.

Olvassza fel a vajat és kenjen le minden kataifi darabot.

Süsse közepes lángon sütőben kb. 30 percig.

Addig készítse el a szirupot.

Főzzük a cukrot a vízzel és a citromhéjjal öt-tíz percig.
Adjon hozzá citromlevet és hagyja főzni, amíg a szirup kissé besűrűsödik.
Miután kiszedte a kataifit a sütőből még kihűlés előtt öntsön rá a szirupot.
Fedje le a tésztát egy tiszta törölközővel és hagyja kihűlni, mivel felszívja a szirupot.

     

 Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana  Fizz


Evita

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük