Görög mézes labda desszert recept

                                     Görög mézes labda desszert recept

Mézes labdák: http://www.sbs.com.au/food/recipes/greek-honey-balls-loukoumades

Hozzávalók: 

  • 1 cs. száraz élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 bögre meleg vízze
  • 3 bögre sima finomliszt
  • ¼ teáskanál só
  • ⅛ teáskanál szerecsendió (frissen őrölt)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • olaj

Tetejére hozzávalók:

  • méz
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítési idő: 1-1½ óra

Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze az élesztőt és a cukrot a fél pohár meleg vízben. Ha habosodik, kb. 5 percig keverje össze a fennmaradó 1 ½ pohár meleg vizet a liszttel, sóval, szerecsendióval és vaníliával együtt. Keverje össze, amíg az állaga vastag és csomómentes, sima lesz. Fedje le és hagyja meleg helyen, amíg kb. kétszer ekkora lesz;1-1 ½ óra. (A tésztának nagyon puha és habzónak kell lennie.)

Öntsön olajat egy olajsütőbe vagy egy serpenyőbe ügyelve arra, hogy az olaj és a teteje között legalább 2 hüvelyk legyen. Melegítse fel az olajat.

Kb. 1 evőkanálnyi mérető tésztát dolgozzon össze gömbökbe és tegye a forró olajba. Fel fognak jönni az olaj tetején, lebegni fognak, amint a golyók átsülnek. Időnként forgass meg, amíg a tésztát amíg aranybarna lesz minden oldalról kb. 3-4 percig.

Óvatosan szedje ki egy szűrőkanállal és papírtörlőkendőre. Annyiszor ismételje meg, amennyiszer szükséges, míg az olaj jelentős része felszívódik. Tegye a puffancsokat egy tálra és tartsa melegen.

Tálalja mézzel vagy fahéjjal ízlés szerint vagy mind a kettővel.

     Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük