Görög mézes labda desszert recept
Hozzávalók:
- 1 cs. száraz élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 bögre meleg vízze
- 3 bögre sima finomliszt
- ¼ teáskanál só
- ⅛ teáskanál szerecsendió (frissen őrölt)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- olaj
Tetejére hozzávalók:
- méz
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítési idő: 1-1½ óra
Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze az élesztőt és a cukrot a fél pohár meleg vízben. Ha habosodik, kb. 5 percig keverje össze a fennmaradó 1 ½ pohár meleg vizet a liszttel, sóval, szerecsendióval és vaníliával együtt. Keverje össze, amíg az állaga vastag és csomómentes, sima lesz. Fedje le és hagyja meleg helyen, amíg kb. kétszer ekkora lesz;1-1 ½ óra. (A tésztának nagyon puha és habzónak kell lennie.)
Öntsön olajat egy olajsütőbe vagy egy serpenyőbe ügyelve arra, hogy az olaj és a teteje között legalább 2 hüvelyk legyen. Melegítse fel az olajat.
Kb. 1 evőkanálnyi mérető tésztát dolgozzon össze gömbökbe és tegye a forró olajba. Fel fognak jönni az olaj tetején, lebegni fognak, amint a golyók átsülnek. Időnként forgass meg, amíg a tésztát amíg aranybarna lesz minden oldalról kb. 3-4 percig.
Óvatosan szedje ki egy szűrőkanállal és papírtörlőkendőre. Annyiszor ismételje meg, amennyiszer szükséges, míg az olaj jelentős része felszívódik. Tegye a puffancsokat egy tálra és tartsa melegen.
Tálalja mézzel vagy fahéjjal ízlés szerint vagy mind a kettővel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply