Aloo Tikki, népszerű zöldséges fasírt Indiában

                       Aloo Tikki, népszerű zöldséges fasírt Indiában

Kép és recept forrása: http://pinchofyum.com/indian-street-food-aloo-tikki

Hozzávalók: 

  • 3 db. nagy burgonya,  megpucolva, főzve és összetörve
  • 3/4 bögre fagyasztott cukorborsó (nyersen)
  • 1/2 nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 1 jalapeno paprika darálva
  • 1 teáskaál csilipor
  • 2 teáskanál Garam masala
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 maréknyi friss petrezselyem vagy koriander levelek aprítva
  • 2 teáskanál kenyérmorzsák (én pankot használtam- recept írója)
  • 4 teáskanál liszt

Elkészítés: Miután a burgonyát megfőzte és összetörte, adjon hozzá a többi összetevőt.
Formázzon kis pogácsákat (8  vagy 10 kisebbet kell kapnia).

Nem túl sok olajat melegítsen fel o közepes magas hőmérsékleten, tegye bele a pogácsákat és mindegyik oldalon süsse néhány percig, amíg aranybarna lesz. Szedje le és hagyja hűlni papírtörlőn.

Tálalja bármilyen mártással, amit szeretsz (házi / ricotta sajt keverékkel szolgáltam, de azt hiszem, ez finom lesz egy kis chutney-vel)!

   Jó étvágyat! 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Evita


Yana

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük