Indiai vajas csirke
Összetevők:
- 1 doboz görög joghurt
- 1/2-as citromlé
- 1 teáskanál kurkuma
- 2 teáskanál garam masala, osztva
- 1 teáskanál római kömény
- 70 dkg (kb.) csirkemell darabokra vágva
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 1 db. nagy vöröshagyma szeletelve
- 2 db. jalapeños paprika darált/őrölt
- 1 fahéjrúd
- 3 gerezd fokhagyma, darált/fokhagyma kinyomóval átnyomva
- 1 evőkanál. frissen reszelt gyömbér
- 1 reáskanál paprika
- 1 dobozkockára vágott paradicsom
- 1/2 doboz tejszín
- szárított koriander a körethez
- Basmati rizs kifőzve a tálaláshoz vagy más fajta rizs is jó
Elkészítés: Egy nagy tálban keverje össze a joghurtot, a citromot, a kurkumát, 1 teáskanál garam masala és a köményt. Dobja a csirkét a keverékbe és hagyja marinálódni azaz pácolódni 15 percig.
Egy nagy holland sütőben (vagy széles tálcán) közepes magas hőmérsékleten olvasszon fel 2 evőkanál vajat. Adja hozzá a csirkét és süsse egész aranybarnára; kb. 2 percet oldalanként. Szedje ki az olajból és tegye félre a csirkét.
Vegye a gázt a közepesre és olvasszon fel 2 evőkanál vajat. Adja hozzá a vöröshagymát, a jalapeños paprikát és a fahéjrudat. Főzze, amíg a hagyma és a jalapeños megpuhulnak, körülbelül 8 percig. Keverje hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a maradék teáskanál garam masala és a paprikát és főzzük, amíg illatos, átfőtt lesz, ami kb. 1 perc.
Adja hozzá a paradicsomot és keverje össze a párolni valókat. Adjuk hozzá a csirkét és dobjuk a mártásba. Pároljuk addig, amíg a csirke át a lében, kb. 8 percig.
Öntse hozzá a tejszínt és a maradék 2 evőkanál vajat, majd keverje addig, amíg el nem olvad a vaj.
Tálalja rizzsel vagy naan kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply