Dum Aloo Lakhnavi, egy tradicionális indiai étel

                           Dum Aloo Lakhnavi, egy tradicionális indiai étel

Kép és recept forrása: http://food.ndtv.com/recipe-dum-aloo-lakhnavi-218397

Dum Aloo Lakhnavi Hozzávalók: 

  • 1/2 kg burgonya
  • 100 dkg burgonyapüré
  • 100 dkg szétmorzsolt panel (panel = sajt)
  • 1 teáskanál piros chili por
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 1/2 teáskanál kasoori methi (indiai fűszernövény)
  • 3 evőkanál ghee (vaj)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál főzőtejszín

Hozzávalók a Hagymás Gravy-hoz:

  • 200 dkg vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál garam masala fűszer
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál ghee (vaj)

Hozzávalók a Tomato Gravy-hez:

  • 200 dkg friss paradicsompüré
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál ghee

Elkészítés: 

A Hagymás Gravy: Melegítsd meg a ghee-t (ghee vaj) egy serpenyőben és szárítsd/süsse meg az összes hozzávalót. A hagyma legyen szép és fényes. Amint elkészült, tegye félre.

A Paradicsomos Gravy: Egy másik serpenyőben melegítsen meg néhány ghee-t és süsse meg benne a többi alapanyagot és hagyja sülni néhány percig. Ezt is tegye félre, ha kész van.

A burgonyára: Pucolja meg a burgonyát és alaposan süsse meg. Amíg a burgonya hűl, készítse el a többit. Keverje össze a burgonyapürét és a paneert (sajt). Ez a töltelék. Töltsd be a sült burgonyát és tegye félre.

A végső előkészítéshez: Tegye a hagymát és a paradicsomot olajban, amíg az olaj el nem választja. Adja hozzá az összes garama masala, chili port és kasoori methi. Keverd össze. 1 percig főzze a vajat és a tejszínt, majd ezt is keverje össze. Végül, adja hozzá a burgonyát és pároljuk 3-5 percig.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük