Lahsooni methi, egy nemzetközi Indiai étel

 

 

Lahsooni methi, egy nemzetközi Indiai étel

 

 

Kép és recept forrása: https://www.whiskaffair.com/lahsooni-methi-paneer-recipe/

Hozzávalók:  

  • 4 evőkanál olaj
  • 3 teáskanál aprított fokhagyma
  • 1 bögre aprított vöröshagyma
  • 1 db.  gyömbér lereszelve
  • ¼ bögre natúr joghurt
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 teáskanál korianderpor
  • Kasmír vörös csicseriborsó
  • ½ teáskanál kurkuma por
  • ½ teáskanál Garam masala por
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál friss tejszín (főző)
  • 2 evőkanál Kasuri methi
  • 200 dkg peneer (lapos kenyérfajta)
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál méz

Hozzávalók a tadka-hoz:

  • 1 teáskanál Ghee (indiai vaj)
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma

 

Elkészítés: Melegítsen fel olajat egy serpenyőben, amiben nem ég le az étel. Ha az olaj forró, tegye bele a fokhagymát és süsse néhány másodpercig. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a gyömbért, majd hagyja, amíg a hagyma kissé megbarnul.
Süsse meg a joghurt liszttel, tegye a serpenyőbe. Kb. egy percig süsse.
Adjon hozzá a koriander port, kashmiri-t, vörös chilli port, kurkuma port, garam masalat por és sót.
Öntsön hozzá egy kis vizet és főzze egy percig.
Adja hozzá a paneer-t (lapos kenyeret), a tejszínt, a kauri methi-t, a citromlevet, mézet és süsse 2-3 percig.
Öntsön hozzá még vizet, ha szükséges és süsse még egy percig.

A tadka elkészítése: Tegye meleg serpenyőbe a  ghee-t (vajat). Amikor a ghee forró lesz, adjon hozzá fokhagymát és süsse világosbarnára. Öntse a tadkát a curry fölé.

Melegen tálalja Laccha Parathával vagy Naan-val.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő

 

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Evita: http://afenykuldottek.hu/2017/03/14/evita-josno/

 


 

Renáta: http://afenykuldottek.hu/2017/05/03/renata-josno/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük