Karfiolos curry

Karfiolos curry

Kép és recept forrása: http://www.leafygreensandme.com/2011/05/red-lentil-cauliflower-curry-with-methi.html

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál repceolaj
  • 1/2 közepes vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma darálva – fokhagymanyomóval kinyoma
  • 1 teáskanál friss gyömbér lereszelve
  • 1 teáskanál sárga mustármag
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 1 teáskanál karambol por
  • 1 teáskanál enyhe sárga currypor
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 1 evőkanál szárított görögszéna levelei
  • 1 doboz/üveg paradicsompüré
  • 3 1/2 bögre víz
  • 1 bögre vörös lencse
  • 1/2 fej karfiol virág
  • 1 bögre fagyasztott vagy friss borsó
  • 1-1 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 citromlé

Elkészítés: Közepesen mélységű serpenyőben, melegítse fel a repceolajat közepes hőmérsékletűre, tegye bele a hagymát és párolja öt percig, amíg szép üveges lesz. Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért, a  fűszereket és keverje össze.
Öntse bele a paradicsompürét, vizet, sót és borsot, majd forralja fel. Adja hozzá a lencsét és keverje össze, utána vegye a géz közepes hőmérsékletűre és kb. 15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.

Miközben a lencse fő, pároljon ropogósra karfiolt, vagy puhábbra, ha úgy szereti.
Csak a tálalás előtt keverje össze a karfiol és a fagyasztott borsót amíg még meleg.

Citromlével és felmelegített kenyérrel szokták fogyasztani.

             Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő


Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük