Karfiolos curry

Karfiolos curry

Kép és recept forrása: http://www.leafygreensandme.com/2011/05/red-lentil-cauliflower-curry-with-methi.html

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál repceolaj
  • 1/2 közepes vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma darálva – fokhagymanyomóval kinyoma
  • 1 teáskanál friss gyömbér lereszelve
  • 1 teáskanál sárga mustármag
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál kurkuma por
  • 1 teáskanál karambol por
  • 1 teáskanál enyhe sárga currypor
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 1 evőkanál szárított görögszéna levelei
  • 1 doboz/üveg paradicsompüré
  • 3 1/2 bögre víz
  • 1 bögre vörös lencse
  • 1/2 fej karfiol virág
  • 1 bögre fagyasztott vagy friss borsó
  • 1-1 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 citromlé

Elkészítés: Közepesen mélységű serpenyőben, melegítse fel a repceolajat közepes hőmérsékletűre, tegye bele a hagymát és párolja öt percig, amíg szép üveges lesz. Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért, a  fűszereket és keverje össze.
Öntse bele a paradicsompürét, vizet, sót és borsot, majd forralja fel. Adja hozzá a lencsét és keverje össze, utána vegye a géz közepes hőmérsékletűre és kb. 15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.

Miközben a lencse fő, pároljon ropogósra karfiolt, vagy puhábbra, ha úgy szereti.
Csak a tálalás előtt keverje össze a karfiol és a fagyasztott borsót amíg még meleg.

Citromlével és felmelegített kenyérrel szokták fogyasztani.

             Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő


Evita Asztrológus Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük