Karfiolos curry
Hozzávalók:
- 1 evőkanál repceolaj
- 1/2 közepes vöröshagyma kis kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma darálva – fokhagymanyomóval kinyoma
- 1 teáskanál friss gyömbér lereszelve
- 1 teáskanál sárga mustármag
- 1 teáskanál fekete mustármag
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál kurkuma por
- 1 teáskanál karambol por
- 1 teáskanál enyhe sárga currypor
- 1/2 teáskanál cayenne bors
- 1 evőkanál szárított görögszéna levelei
- 1 doboz/üveg paradicsompüré
- 3 1/2 bögre víz
- 1 bögre vörös lencse
- 1/2 fej karfiol virág
- 1 bögre fagyasztott vagy friss borsó
- 1-1 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1/2 citromlé
Elkészítés: Közepesen mélységű serpenyőben, melegítse fel a repceolajat közepes hőmérsékletűre, tegye bele a hagymát és párolja öt percig, amíg szép üveges lesz. Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért, a fűszereket és keverje össze.
Öntse bele a paradicsompürét, vizet, sót és borsot, majd forralja fel. Adja hozzá a lencsét és keverje össze, utána vegye a géz közepes hőmérsékletűre és kb. 15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul.
Miközben a lencse fő, pároljon ropogósra karfiolt, vagy puhábbra, ha úgy szereti.
Csak a tálalás előtt keverje össze a karfiol és a fagyasztott borsót amíg még meleg.
Citromlével és felmelegített kenyérrel szokták fogyasztani.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő
Leave a Reply