Koftas – Indiai húsgombócok
Hozzávalók:
- kb. 1kg bárányhús
- 2 evőkanál finomra reszelt gyömbér
- 1 evőkanál kömény
- 1 evőkanál földi koriander
- 1/4 teáskanál földi szegfűszeg
- 1/4 teáskanál cőrölt fahéj
- 1/8 teáskanál reszelt szerecsendió
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 kötőjel cayenne bors
- 1 teáskanál só vagy só ízlés szerint
- 5 evőkanál natúr joghurt
- 7-8 evőkanál olaj
- 1 – 2 fahéjrúd
- 6 kardamomhéj
- 2 db. babérlevél
- 5 db. egész szegfűszeg
- 1 bögre meleg víz
Elkészítés: Tegye egybe egy tálba a bárányt, gyömbért, köményt, szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, fekete borsot, cayenne borsot, sót és 3 evőkanál joghurtot. Keverje jól össze. Nedvesítse be a kezeit és formáljon golyókat. Kb. 2-3 hüvelyk hosszú és 1 cm vastag legyen.
Melegítsen fel olajat egy serpenyőben. Amikor forró, adja hozzá az egész fűszereket: fahéjrúd, kardamomhéjak, egész szegfűszeg és babérlevél. Keverje össze.
A húsgombócokat egyben tegye bele és közepesen hőmérsékleten süsse, amíg minden oldalon enyhén meg nem pirul. Jöhet hozzá a joghurt és a meleg víz. Öntse a joghurt-víz keveréket a húsgombócokra és forralja fel. Tegyen rá fedőt, vegye kisebbre alatt a gázt és párolja 30 percig a húsgombócokat 8 percenként forgatva.
Fél óra múlva az összes folyadéknak el kellett párolognia,és csak a zsiradék marad. Szükség esetén vegye el a gázt, hogy elpárologjon a joghurt-víz keverék.
Szedje ki a koftákat (húsgombócok) és hagyja a serpenyőben a fűszereket. Tálalja basmati rizshez.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply