Csirke krémes mustáros parmezán szósszal

 

                              Csirke krémes mustáros parmezán szósszal

 

 

 

Hozzávalók: 

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 bögre csirkehúsleves
  • 4 evőkanál Crème Fraîche
  • 1 evőkanál Dijon mustár
  • 1 evőkanál mustárt
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 kisebb mogyoróhagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál vaj
  • ⅓ bögre Parmezán sajt (reszelt vagy aprított) + 2 evőkanál
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál petrezselyem aprítva
  • só és bors (ízlés szerint)
  • egy csipetnyi kurkuma (ízlés szerint)

Elkészítés: A csirkemell filét vágja 4 szeletre. A szeletek mindkét oldalát sózza – borsózzal. Keverje össze egy kis tálban a lisztet  2 evőkanál parmezán sajttal. tegye bele a csirkemaradékokat a lisztbe és sajt keverékben.

Tegyen 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben és közepes lángra kapcsolja be alatta a gázt. Adja hozzá a csirkét és 3-4 percig süsse mindkét oldalon, amíg a lé ki nem tisztul.
Tegye a csirkét egy lemezre – sütőre – serpenyőbe. Ugyanabban a serpenyőben melegítse meg a maradék 1 evőkanál vajat. Adja hozzá a mogyorót és főzzük 3 percig. Ez után tegye bele a fokhagymát és főzzük még 1 percig. Öntse a  csirkehúslevesbe, tegyen hozzá Crème Fraîche-t, Dijon mustárt, sima mustárt és kapribogyókat. Keverje jól össze.
Adjon hozzá ½ teáskanál sót és ¼ teáskanál borsot. Amikor a mártás forralja, szórja bele az ⅓ bögrényi parmezán sajtot és jól keverje össze.

*  Ha azt szeretné, hogy a mártás intenzívebb sárga színű legyen, adjon hozzá egy csipet kurkumát.

Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, fedje le és párolja további 5 percig.

Szórja meg petrezselyemmel tálalás előtt.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Mystik Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/06/mystik-tisztanlato-josno/

 


 

Ízisz Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/04/izisz-josno/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük