Bengáli stílusú halászlé

 

 

                                                Bengáli stílusú halászlé

 

 

Kép és recept forrása: https://www.saveur.com/article/recipes/maacher-jhol-bengali-style-fish-stew

Hozzávalók: 

  • kb. 30 dkg kicsontozott harcsa a bőrével együtt, pisztráng vagy lazac, 2 darabra vágva
  • 1/4 teáskanál őrölt kurkuma
  • csipet só (ízlés szerint)
  • 1 1/2 evőkanál fekete mustármag
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1/3 bögre mustár olaj
  • 2 teáskanál panch phoran (Bengáli öt fűszeres por)
  • 2 kis zöld chile vagy 1 serrano félbe vágva
  • 1 kis vöröshagyma ledarálva vagy fokhagyma nyomót használva
  • 3 gerezd fokhagyma a masszába mártva
  • 1 db. gyömbér meghámozva és megpirítva egy pasztára
  • 2 szilva paradicsom aprítva (hosszúkás paradicsom, de a normál is megfelel)
  • 1/3 bögre töltött koriander levél

 

Elkészítés: Dörzsölje a halakat kurkumába és sózza meg egy tálban. Melegítsen fel közepes hőmérsékletűre egy serpenyőt olajjal; főzze meg benne a mustárt és a köménymagot, amíg a magok ki nem pattannak, 1-2 percig. Darálja meg a fűszekereket, hogy port kapjon belőlük. Adjon hozzá olajat a tálba és melegítse meg közepesen hőmérsékletűre. Süsse meg a halat, egyszer fordítsa meg, amíg a bőr ropogós, 4-5 percig süsse, majd tegye át egy másik lemezre/serpenyőbe.

Adja hozzá az öt fűszeres port és chilit és főzze 1-2 percig. Tegye bele a hagymát és üsse, míg enyhén el kezd karamellizálódni kb. 8-10 percig. Szórja bele a maradék fűszereket, fokhagymát, gyömbért és 1 1/2 bögre vizet; majd forralja fel. Adja hozzá a paradicsomot és főzze, amíg a lé besűrűsödik,kb.  8-10 percig. Keverjük össze a halat és a korianderet.

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Giordana Fizz Jósnő

 


 

Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük