Top 10 csodálatos templom Dél – Indiában (második rész)

 

 

Top 10 csodálatos templom Dél – Indiában (második rész)

 

 

A Chidambaram a turistaösvényen kívül van és az emberek, ha ott járnak, akkor mindenképp látogassák meg a Nataraj-templomot, amelyet Lord Shiva kozmikus táncának szenteltek. Ez az ősi templom meglehetősen szokatlan, mert a velencei rituáléknak köszönhető, amelyet a bölcs Patanjali határozott meg, ellentétben a Tamil Nadu többi Shiva templomával, amelynek agamusz rítusai szanszkrit szentírásokon alapulnak. A védikus szertartások középpontja a tűz és yagna (tűzoltalom) minden nap a Kanaka Sabha (Golden Hall) puja részeként kerül sor. Azok láthatják, akik nem hinduk. Látogasson el 8:00 óráig a templomi papokhoz, akiket Podu Dikshitars néven ismertek el, azt mondták, hogy maga Patanjali  is Lord Shiva lakóhelyéről származik!

 

 

 

Az Arunachaleswar templom Tiruvannamalai szent hegye Arunachalában található, körülbelül 4 órától Chennai-tól délnyugatra. Ez egy másik nagy templom komplexum, kilenc toronnyal és három belső udvarral és az Úr Shiva imádják, mint a tűz Elemét. A zarándokok minden teliholdkor a városba, a hegyre járnak. Számos szentély és sadhus (hindu szent férfi) megtalálható az ösvényen. Évente egyszer, a Karthikai Deepam Fesztiválon, a novemberi és decemberi teliholdon egy óriási tüzet gyújtanak a hegy tetején és napokig égetik. Ez a szent város erős spirituális energiával rendelkezik, különösen a meditációs barlangok egy része, amely különböző hegyekben található.

 

 

8. Tiruchirappalli (Trichy), Tamil Nadu Inside the grounds of Sri Ranganathaswamy Temple (Srirangam), dedicated to the Hindu deity, Vishnu.

A Tiruchirappalli, vagy Trichy, ahogy az informálisan hívják, az India legnagyobb templomának – a Sri Ranganathaswamy-templomnak ad otthont, mely Lord Vishnu egy visszafogott formájára van szentelve. Ez a templom egy 156 hektáros mamut területet foglal el és 21 gopuramot (tornyot) foglal magában. A 73 méter magas torony a második legmagasabb templomtorony Ázsiában. Ne hagyja ki a Rock Fort templomot, amelyet a Madurai Nayaks épített látványos stílusban 83 méter magasan a város felett. Panorámás a kilátás.  437 sziklafalú lépcső vezet a Rock Fort-templomhoz, állj meg a Thayumanaswamy-templomban, amely Lord Shiva-nak szentelt úton található. A Vinayaka-templom, amelyet Lord Ganesh-nek szenteltek és érdemes felkeresni a hegycsúcsot is!

 

 

9. Belur, Karnataka A priest enters the famous Chennakeshava temple, Belur

A Karnataka egyik leglátogatottabb helyszíne a Belur, ami otthont ad a lenyűgöző 12. századi Chennakeshava-templomnak, amelyet az uralkodó Hoysala-dinasztia építtetett, hogy megemlékezzenek a Cholas-ról való győzelmükről és Lord Vishnu-nak szentelték. 103 éven át díszítették itt India néhány legünnepeltebb szobrai itt vannak. Sok más templomot találtak a Hoysala birodalomban Belurban.

 

 

 

10. Tirupati, Andhra Pradesh Tirumala Venkateswara Temple, Tirumala, Tirupati

A zarándokok rendkívül népszerűek, az Úr Venkateshwar (Lord Vishnu) terjeszkedő templomi komplexuma Tirupati fölött helyezkedik el Andhra Pradesh déli részén. Azok, akik képesek lesznek a 4.000 lépcsőn felmenni a dombon a templom felé, az két-négy órát vesz igénybe. Ellenkező esetben könnyebb busszal menni. A templom India egyik leglátogatottabb és leggazdagabb temploma, amin aranyozott kupola is látható. Az évek során a különböző uralkodók és királyok pártfogolták. Az elmúlt időszakban Bollywood csillagok Abhishek Bachchan és Aishwarya Rai imádkoztak a templomban a házasságuk után 2007-ben. Számos kihívás azonban a Tirupati-templom látogatása során, beleértve a hatalmas tömegeket is, melyet csak a komoly zarándokok látogatják meg.

 

Cikk és a képek forrása: https://www.tripsavvy.com/magnificent-south-india-temples-1539739

Ford. és szerk.: Somogy Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rntáslevétel szakértő

 


 

Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük