Kadai paneer, tradicionális indiai étel

Kadai paneer, tradicionális indiai étel

Kép és recept forrása: https://www.vahrehvah.com/kadai-paneer-indian-recipe

Hozzávaló: 

  • 300 dkg Paneer
  • 2 db. nagy zöld kaliforniai paprika
  • 4 bögre paradicsom püré
  • fél pohár Kasoori methi (görögszéna levél)
  • Ghee vagy vaj – szükség szerint
  •  4 gerezd fokhagyma felvágva
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 nagy apróra vágott zöld chili
  • só ízlés szerint
  • krém szükség szerint (főzőtejszín)
  • fél bögre vágott koriander levelek

Elkészítés: Szeletelje a kaliforniai paprikát vékony hosszú csíkokba. Jön a darált gyömbér, fokhagyma és zöld chili, ezeket tegye hozzá.

Melegítse meg a ghee-t egy edényben, adja hozzá a tésztához és pároljuk, amíg megbarnul.
Adja hozzá a paprikát és főzze néhány másodpercig, majd tegye bele a chili port és sót.
Öntse bele a paradicsompürét,amíg a ghee a tetejére kerül.
Keverje össze a kasoori methi-t a mártással.
Végül adja hozzá a szeletelt paneer-t és főzze egy percig.

Díszítse tejszínnel és apróra vágott koriander levelekkel.

  Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana


Evita

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük