Hal és curry egy könnyű mustármártással

Hal és curry egy könnyű mustármártással

Kép és recept forrása: http://lapetitchef.in/recipe/fish-curry-in-light-mustard-sauce/fish-curry-in-a-light-mustard-sauce-2

Hozzávalók:  

  • 1 egész király hal vagy ponty tisztítva filékre vágva
  • 1 db. sárga hagyma apróra vágott (vörös hagymával lehet helyettesíteni)
  • 1 db. paradicsom apróra vágott
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 2 teáskanálnyi kész  Tamarind tészta vagy készítsd el
  • 3-4 evőkanál a mustár paszta
  • 2 evőkanál mustár olaj

Hozzávalók a halak marinálásához:

  • 1 teáskanál kurkuma por
  • só és vörös chili por ízlés szerint
  • 1 db. citrom leve
  • 2 teáskanál gyömbér, fokhagyma, zöld chili paszta és ezeket aprítsa össze 5-6 gerezd fokhagymával, 1 / 2 hüvelyk  gyömbérrel és 2 zöld chilivel

Hozzávalók a Temperáláshoz vagy tadka-hoz:

  • 2-3 szárított piros chili
  • 1 teáskanál fekete mustármag
  • 2 db. tavaszi curry levél
  • citromlé és koriander levelek köretnek ízlés szerint

A mustáros paszta elkészítése: Készítse el a pasztát a fent leírt hozzávalókkal. 15-30 percig párolja.

A halak elkészítése: Melegítse fel a mustármagot egy kadhaiban vagy egy serpenyőben. Amikor forró, tegye a a halat a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne hajoljon közel, mert biztos fel fog fröcsögni. Ne tegye tele a serpenyőt. Ne mozgassa, forgassa azonnal a halat. Hagyja sülni az egyik oldalon 3-4 percig, majd fordítsa át a másik oldalra és süsse még 5 percig., hogy aranybarna legyen. Vegye ki a serpenyőből a halakat és tegye félre egy tányéron.

A curry elkészítése: Egy kis mustárolajat melegítsen fel egy kadhaiban vagy egy serpenyőben. Ugyanazt az olajat használja, amit a halhoz, hogy még több ízzel keveredjen. Adja hozzá a mustármagot, piros chilit és keverje össze, majd amint érződnek az illatok, tegye bele a curry levelet. Süsse és kevergesse 30 másodpercig. Adja hozzá a hagymát és süsse addig, amíg rózsaszín és áttetsző lesz.
Ezután adja hozzá az elkészített  mustáros masala / pasztához a hagymát, kurkumát és piros chili port ízlés szerint. Főzze át jól, majd keverje 3-4 percig.

Tegye hozzá az apróra vágott paradicsomokat, egy csipet sót és főzzük a masátát/pasztát, amíg az olaj oldalról el nem hagyja. Ha a masala ragad, kis vizet öntsön hozzá és folytassa a keverést. Tegye bele a tamarind pasztát, jól keverje össze és főzze egy percig.

Miután a masala elkészült, adjon hozzá elegendő vizet, hogy a mártást kapjon, ami kb. 2 bögre. Miután a víz buborékolt, tegye bele a sült haldarabokat. Vegye kisebb lángra a gáz és hagyja sütni 15 percig, míg a szósz megvastagodik és gyönyörűen átsül/fő az egész.

A tadka / temperálás elkészítése: Egy kis tadka – serpenyőben öntsön egy kis mustárolajat, mustármagot, szárított piros chilit és a curry leveleket. Hagyja, összeérni pár percig. Ezután öntse rá a curryra és azonnal zárjuk tegye rá a fedelet és hagyja pihenni 10 percig. Amikor készen áll a kiszolgálásra, adjon hozzá apróra vágott korianderet a curry-hez és a sima rizshez és a citromkarikát az oldalára.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Boszorkány Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Evita Asztrológus Jósnő


Péter

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük