Hal és curry egy könnyű mustármártással
Hozzávalók:
- 1 egész király hal vagy ponty tisztítva filékre vágva
- 1 db. sárga hagyma apróra vágott (vörös hagymával lehet helyettesíteni)
- 1 db. paradicsom apróra vágott
- 1 teáskanál fekete mustármag
- 2 teáskanálnyi kész Tamarind tészta vagy készítsd el
- 3-4 evőkanál a mustár paszta
- 2 evőkanál mustár olaj
Hozzávalók a halak marinálásához:
- 1 teáskanál kurkuma por
- só és vörös chili por ízlés szerint
- 1 db. citrom leve
- 2 teáskanál gyömbér, fokhagyma, zöld chili paszta és ezeket aprítsa össze 5-6 gerezd fokhagymával, 1 / 2 hüvelyk gyömbérrel és 2 zöld chilivel
Hozzávalók a Temperáláshoz vagy tadka-hoz:
- 2-3 szárított piros chili
- 1 teáskanál fekete mustármag
- 2 db. tavaszi curry levél
- citromlé és koriander levelek köretnek ízlés szerint
A mustáros paszta elkészítése: Készítse el a pasztát a fent leírt hozzávalókkal. 15-30 percig párolja.
A halak elkészítése: Melegítse fel a mustármagot egy kadhaiban vagy egy serpenyőben. Amikor forró, tegye a a halat a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy ne hajoljon közel, mert biztos fel fog fröcsögni. Ne tegye tele a serpenyőt. Ne mozgassa, forgassa azonnal a halat. Hagyja sülni az egyik oldalon 3-4 percig, majd fordítsa át a másik oldalra és süsse még 5 percig., hogy aranybarna legyen. Vegye ki a serpenyőből a halakat és tegye félre egy tányéron.
A curry elkészítése: Egy kis mustárolajat melegítsen fel egy kadhaiban vagy egy serpenyőben. Ugyanazt az olajat használja, amit a halhoz, hogy még több ízzel keveredjen. Adja hozzá a mustármagot, piros chilit és keverje össze, majd amint érződnek az illatok, tegye bele a curry levelet. Süsse és kevergesse 30 másodpercig. Adja hozzá a hagymát és süsse addig, amíg rózsaszín és áttetsző lesz.
Ezután adja hozzá az elkészített mustáros masala / pasztához a hagymát, kurkumát és piros chili port ízlés szerint. Főzze át jól, majd keverje 3-4 percig.
Tegye hozzá az apróra vágott paradicsomokat, egy csipet sót és főzzük a masátát/pasztát, amíg az olaj oldalról el nem hagyja. Ha a masala ragad, kis vizet öntsön hozzá és folytassa a keverést. Tegye bele a tamarind pasztát, jól keverje össze és főzze egy percig.
Miután a masala elkészült, adjon hozzá elegendő vizet, hogy a mártást kapjon, ami kb. 2 bögre. Miután a víz buborékolt, tegye bele a sült haldarabokat. Vegye kisebb lángra a gáz és hagyja sütni 15 percig, míg a szósz megvastagodik és gyönyörűen átsül/fő az egész.
A tadka / temperálás elkészítése: Egy kis tadka – serpenyőben öntsön egy kis mustárolajat, mustármagot, szárított piros chilit és a curry leveleket. Hagyja, összeérni pár percig. Ezután öntse rá a curryra és azonnal zárjuk tegye rá a fedelet és hagyja pihenni 10 percig. Amikor készen áll a kiszolgálásra, adjon hozzá apróra vágott korianderet a curry-hez és a sima rizshez és a citromkarikát az oldalára.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Boszorkány Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply