Risolse Indiából

 

Risolse Indiából

 

Főzési idő: 45 perc

Kép és recept forrása: http://tasty-indonesian-food.com/indonesian-food-recipes/appetizer/risoles/

Hozzávalók a Risoles külse jéhez:

  • 150 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 250 ml tej, vagy egy kicsit több attól függően, hogy milyen sűrű a keverék
  • só ízlés szerint

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 dkg darált marhahús / csirke
  • 2 db. közepes vagy 3 db. kis burgonya kis kockákra vágva
  • 2 db. sárgarépa kis kockákra vágva
  • 1 db. vöröshagyma megpucolva és szeletelve
  • 2 gerezd fokhagymával, hámozott és szeletelve
  • 1 zellerszál apróra vágva
  • 1 száraz tavaszi hagyma – újhagyma ízlés szerint kockákra vágva
  • 1 evőkanál liszt vízzel összekeverve
  • 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
  • só ízlés szerint vagy marhahús fűszerkeverék
  • cukor ízlés szerint
  • 1 bögre víz

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

 

Elkészítés: Készítse el először az étel kérgét. Vegyen elő egy tálat, majd öntse rá a lisztet, a sót és a tojást. Fokozatosan öntse hozzá a tej és verje fel közben habverővel, hogy sima állaga legyen. Ha elkészült, melegítse fel nem tapadós edényben. Vegyen ki belőle körülbelül 2 evőkanálnyi keveréket, öntsük a serpenyőbe és vékonyan süsse, mint ha palacsintatésztát sütne. Alacsony hőmérsékleten készítse. Amikor az anyag/tészta széle száraz és könnyedén leválasztható a serpenyőről, azt jelenti, hogy megsült. Szedje ki és tegye félre.

Töltelék: Melegítse fel a wokot, majd süsse meg a hagymát és a fokhagymát, amíg illatos lesz. Adja hozzá a húst és keverje össze néhány percig. Ezután adja hozzá sárgarépát, borsot, sót, zellert és 1 bögre vizet. Borítás. Amikor a sárgarépa félig átsült, tegye hozzá a burgonyát. Folytassuk a főzést addig, amíg azok megpuhulnak és adjon hozzá 1 evőkanál vízzel keverve lisztet, hogy a töltés vastagabb legyen. Adhat hozzá egy kis cukrot is, ha úgy jobban szereti.

Készítse el a risole-t: Vegye elő a külső kérgeket, amiket megsütött, majd hajtsa fel az alját. Hagyja az alsó néhány centimétert tisztán. Emelje fel a csomag/tészta tetejét és töltse bele a tölteléket alatta. Hajtsa át a bal oldalt, majd a jobb oldalt és tekerje fel, hogy henger alakot kapjon. Ismételje meg, amíg az összes tészta elfogy.

Így készítse el a mártást: Tegye be a risole-t a tojásba, majd rántsa be őket kenyérmorzsával. Alaposan sütjük meg őket alacsony hőmérsékleten, majd tegye félre papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Tálalja friss zöld chilies vagy chili mártással.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


     

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


Evita Asztrológus Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük