Keema Aloo (marhahús és burgonya) Indiából

 

 

Keema Aloo (marhahús és burgonya) Indiából

 

 

Kép és cikk forrása: http://allrecipes.com/recipe/231026/keema-aloo-ground-beef-and-potatoes/?internalSource=staff%20pick&referringId=233&referringContentType=recipe%20hub

Hozzávalók: 

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy spanyol hagyma apróra vágva (nálunk vöröshagyma)
  • 2 evőkanál víz
  • 2 kiló sovány marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma darálva/fokhagymakinyomót használva
  • 2 evőkanál reszelt friss gyömbér gyökér
  • 1 serrano chile paprika apróra vágva
  • 2 teáskanál apróra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  •  1 1/2 teáskanál só
  • 1 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt cayenne bors
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kockára vágott paradicsom
  • 3 burgonya hámozva és kockára vágva
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó
  • 1 teáskanál garam masala

 

Elkészítés: Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Süsse meg a hagymát a forró olajban, amíg puha és barna lesz, kb. 12 percig.
Keverje össze a marhahúst, a fokhagymát, a gyömbért, a serrano chile-t és a korianderet a serpenyőbe; majd főzze meg és keverje, amíg a marhahús megpirul és morzsolódik, 10-15 percig. Vegye le a gázt közepesre vagy alacsonyra. Keverje az ételhez a koriandert, a sót, a köményt, a cayenne borsot és a kurkumát a marhahúsba; főzze és keverje időnként, amíg az ízek összeérnek kb. 5 percig. Adja hozzá a paradicsomot és a burgonyát, fedjük le az edényt és párolja, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15 percig.
Keverje össze a zöldborsót egy tálban és főzze, amíg a mártás enyhén megvastagodik és az ízek összekeverednek, kb. 10-15 percig. Szórja a garam masala-t az edény fölé, fedje le és hagyja állni 5 percig a kiszolgálás előtt.

 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő) 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


 

Giordana Fizz Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük