Keema Aloo (marhahús és burgonya) Indiából
Hozzávalók:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 nagy spanyol hagyma apróra vágva (nálunk vöröshagyma)
- 2 evőkanál víz
- 2 kiló sovány marhahús
- 4 gerezd fokhagyma darálva/fokhagymakinyomót használva
- 2 evőkanál reszelt friss gyömbér gyökér
- 1 serrano chile paprika apróra vágva
- 2 teáskanál apróra vágott friss koriander
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 1 1/2 teáskanál só
- 1 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt cayenne bors
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 kockára vágott paradicsom
- 3 burgonya hámozva és kockára vágva
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó
- 1 teáskanál garam masala
Elkészítés: Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Süsse meg a hagymát a forró olajban, amíg puha és barna lesz, kb. 12 percig.
Keverje össze a marhahúst, a fokhagymát, a gyömbért, a serrano chile-t és a korianderet a serpenyőbe; majd főzze meg és keverje, amíg a marhahús megpirul és morzsolódik, 10-15 percig. Vegye le a gázt közepesre vagy alacsonyra. Keverje az ételhez a koriandert, a sót, a köményt, a cayenne borsot és a kurkumát a marhahúsba; főzze és keverje időnként, amíg az ízek összeérnek kb. 5 percig. Adja hozzá a paradicsomot és a burgonyát, fedjük le az edényt és párolja, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15 percig.
Keverje össze a zöldborsót egy tálban és főzze, amíg a mártás enyhén megvastagodik és az ízek összekeverednek, kb. 10-15 percig. Szórja a garam masala-t az edény fölé, fedje le és hagyja állni 5 percig a kiszolgálás előtt.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő
Leave a Reply