Keema Aloo (marhahús és burgonya) Indiából

 

 

Keema Aloo (marhahús és burgonya) Indiából

 

 

Kép és cikk forrása: http://allrecipes.com/recipe/231026/keema-aloo-ground-beef-and-potatoes/?internalSource=staff%20pick&referringId=233&referringContentType=recipe%20hub

Hozzávalók: 

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy spanyol hagyma apróra vágva (nálunk vöröshagyma)
  • 2 evőkanál víz
  • 2 kiló sovány marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma darálva/fokhagymakinyomót használva
  • 2 evőkanál reszelt friss gyömbér gyökér
  • 1 serrano chile paprika apróra vágva
  • 2 teáskanál apróra vágott friss koriander
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  •  1 1/2 teáskanál só
  • 1 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt cayenne bors
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 kockára vágott paradicsom
  • 3 burgonya hámozva és kockára vágva
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó
  • 1 teáskanál garam masala

 

Elkészítés: Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Süsse meg a hagymát a forró olajban, amíg puha és barna lesz, kb. 12 percig.
Keverje össze a marhahúst, a fokhagymát, a gyömbért, a serrano chile-t és a korianderet a serpenyőbe; majd főzze meg és keverje, amíg a marhahús megpirul és morzsolódik, 10-15 percig. Vegye le a gázt közepesre vagy alacsonyra. Keverje az ételhez a koriandert, a sót, a köményt, a cayenne borsot és a kurkumát a marhahúsba; főzze és keverje időnként, amíg az ízek összeérnek kb. 5 percig. Adja hozzá a paradicsomot és a burgonyát, fedjük le az edényt és párolja, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15 percig.
Keverje össze a zöldborsót egy tálban és főzze, amíg a mártás enyhén megvastagodik és az ízek összekeverednek, kb. 10-15 percig. Szórja a garam masala-t az edény fölé, fedje le és hagyja állni 5 percig a kiszolgálás előtt.

 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő) 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


 

Giordana Fizz Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük