Indiai darálthúsos keema

Hozzávalók:
- 400 dkg darált hús
- 1 db. nagy vöröshagyma apróra vágva
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál tört/apróra vágott gyömbér
- 1 evőkanál fokhagyma finomra vágva
- ½ – 1 teáskanál só
- 1 teáskanál piros chili por
- ½ teáskanál piros chili pehely (díszítéshez)
- 1 teáskanál garam masala
- 1 teáskanál köménypor
- 1 teáskanál karambol por
- ½ teáskanál kurkuma por
- 1 bögre víz
Elkészítés: Melegítse fel az olajat és adja hozzá hagymát és süsse addig, amíg átlátszó lesz és tegye bele a fokhagymát és a gyömbért.
Süsse, amíg a hagyma aranybarna lesz, majd adja hozzá a darált húst.
Süsse tovább a hússal, amíg a hús színe barnára pirul. Vegye kisebb lángra az étel alatt a gázt.
Tegye bele a fűszereket, amikor a hús elkezdi engedni a levét.
30 másodperc után adja hozzá a fűszereket és a bögre vizet.
Tegyen fedőt a serpenyőre és hagyja kis lángon főni, amíg a víz elpárolog róla.
Díszítse a julienned gyömbérrel, piros chili pelyheket és tálalja naan-al vagy rizzsel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.