Indiai darált húsos keema 

 

Indiai darált húsos keema 

 

Kép és recept forrása: http://www.scrambledchefs.com/authentic-indian-minced-meat-qeema/

Hozzávalók: 

  • 400 dkg darált hús
  • 1 db. nagy vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál tört/apróra vágott gyömbér
  • 1 evőkanál fokhagyma finomra vágva
  • ½ – 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál piros chili por
  • ½ teáskanál piros chili pehely (díszítéshez)
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál köménypor
  • 1 teáskanál karambol por
  • ½ teáskanál kurkuma por
  • 1 bögre víz

 

Elkészítés: Melegítse fel az olajat és adja  hozzá hagymát és süsse addig, amíg átlátszó lesz és tegye bele a fokhagymát és a gyömbért.
Süsse, amíg a hagyma aranybarna lesz, majd adja hozzá a darált húst.
Süsse tovább a hússal, amíg a hús színe barnára pirul. Vegye kisebb lángra az étel alatt a gázt.
Tegye bele a fűszereket, amikor a hús elkezdi engedni a levét.
30 másodperc után adja hozzá a fűszereket és a bögre vizet.
Tegyen fedőt a serpenyőre és hagyja kis lángon főni, amíg a víz elpárolog róla.

Díszítse a julienned gyömbérrel, piros chili pelyheket és tálalja naan-al vagy rizzsel.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Emcsy Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/03/31/emcsy-josno/

 


 

Evita Asztrológus Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/03/14/evita-josno/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük