Csokoládés mousse Spanyolországból

Csokoládés mousse Spanyolországból

Kép és recept forrása: http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-3701687/Made-Spain-Chocolate-olive-oil-mousse.html

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 150 dkg sötét csokoládé darabokra vágva
  • 4 nagy tojás különválasztva
  • 80 ml finomított olívaolaj
  • 60 dkg porcukor
  • egy kis Maldon só

Elkészítés: A csokoládét a mikrohullámú sütőben vagy egy hőálló edényben olvasztással párolja (ne hagyja, hogy a tál a vízhez érjen). Ha megolvadt, hagyja kihűlni egy kicsit. Adja hozzá a tojássárgáját és keverje össze jól, hogy habozzon. Nagyon vastag tésztát fog kapni, ha jól csinálja. Ezután öntse az olívaolajat lassan rá, miközben folytatja a habverést.

Nagyon habosítsa fel a tojásfehérjét, amíg puha csúcsokat nem kap. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, 1 evőkanállal egyszerre, közben habosítva, amíg a keverék fényessé válik. Verje fel a tojásfehérje egyharmadát a csokoládéval, majd óvatosan öntse bele a maradék tojás fehérjét.

Öntse üvegbe vagy ramekinekbe és hűtse három órán keresztül. Hintse meg egy kis Maldon sóval tálalás előtt.

Jó étvágyat!

     Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz Jósnő


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük