Csokoládés mousse Spanyolországból

 

Csokoládés mousse Spanyolországból

 

Kép és recept forrása: http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-3701687/Made-Spain-Chocolate-olive-oil-mousse.html

Hozzávalók 6 személyre: 

  • 150 dkg sötét csokoládé darabokra vágva
  • 4 nagy tojás különválasztva
  • 80 ml finomított olívaolaj
  • 60 dkg porcukor
  • egy kis Maldon só

Elkészítés: A csokoládét a mikrohullámú sütőben vagy egy hőálló edényben olvasztással párolja (ne hagyja, hogy a tál a vízhez érjen). Ha megolvadt, hagyja kihűlni egy kicsit. Adja hozzá a tojássárgáját és keverje össze jól, hogy habozzon. Nagyon vastag tésztát fog kapni, ha jól csinálja. Ezután öntse az olívaolajat lassan rá, miközben folytatja a habverést.

Nagyon habosítsa fel a tojásfehérjét, amíg puha csúcsokat nem kap. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, 1 evőkanállal egyszerre, közben habosítva, amíg a keverék fényessé válik. Verje fel a tojásfehérje egyharmadát a csokoládéval, majd óvatosan öntse bele a maradék tojás fehérjét.

Öntse üvegbe vagy ramekinekbe és hűtse három órán keresztül. Hintse meg egy kis Maldon sóval tálalás előtt.

 

Jó étvágyat!

 

     Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ízisz Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/04/izisz-josno/

 


 

Csillagfény Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/08/04/5095/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük