Spanyol csirke rizzsel
Hozzávalók:
- 4 db. csontozatlan bőr nélküli csirkemell, vagy 6 db. csirkecomb
- 3 evőkanál növényi vagy repceolaj
- 1 bögre nyers fehér rizs
- 2¼ bögre tyúkhúsleves
- 1 citrom
- apróra vágott koriander vagy petrezselyem a körethez
Hozzávalók a spanyol fűszer keverékhez:
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál chili por
- 1 teáskanál koriander
- ¼ teáskanál olasz fűszerkeverék
Elkészítés: Egy kis tálban keverje össze az összes hozzávalót a spanyol fűszerezéshez fele fele arányban. Vágja félbe a citromot, majd vékonyan szeletelje fel – díszítéshez is kell majd – és tartsa fenn a másik felét a további recepthez.
Tegye a csirkét egy közepes tálba. Hintsen rá 2 evőkanál olajat, majd tegyen rá fóéiát a sütéshez. Tegye a fűszeres keverék felét a húsra előtte és dörzsölje a fűszereket jól bele mindegyik oldalán.
Egy nagy serpenyőt olajozzon meg a maradék 1 kanál olajjl és közepesre melegítse fel. Süsse a csirkét 2-3 percig mindkét oldalon, amíg el nem párolódik a leve. Tegye át utána másik sütőbe. (Ezen nem lesz sütve.)
Adja hozzá a rizst, a csirkehúslevest, citromlevet fél citromból és a megmaradt fűszerkeverékekkkel keverje össze. Tegye a csirkét a rizs tetejére. Fedjük le és süsse 20-25 percig, amíg a folyadék fel nem szívódik, a rizs megpuhul és a csirkék is átsülnek.
Díszítse citromszeletekkel és frissen apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel. Azonnal tálalhatja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Leave a Reply