“Pisto” a spanyol lecsó

“Pisto” a spanyol lecsó

Kép és recept forrása: http://www.foodsweety.com/2016/09/how-to-make-pisto-spanish-ratatouille.html#more

Hozzávalók:  

  • 1 db.  padlizsán kis kockákra vágva
  •  1db.  cukkini kis kockákra vágva
  • 4 db. nagy, durván aprított paradicsom
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1/3 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomotó használva
  • 2 db. közepes burgonya megpucolva és kockára vágva
  • 1 db. nagy vöröshagyma apróra vágva
  •  1 db. piros paprika darabokra vágva (magokat és belsejét kiszedve)
  • 1 db. zöld paprika az előző szerint
  • 1/2 teáskanál kömény
  • só, bors
  • 1/4 bögre víz

Elkészítés: Melegítse fel az olajat és a fokhagymát egy nagy serpenyőben a közepes lángú gázon.
A burgonyát 8-10 percig  hagyja benne, vagy óvatosan párolja. Hagyja bent a hagymát és a paprikát és süsse még 8-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.
Tegye bele a cukkinit és padlizsánt és főzze további 5 percig, majd a paradicsomot is adja hozzá.
Fűszerezze, öntse hozzá a vizet,és főzze 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük