“Pisto” a spanyol lecsó

“Pisto” a spanyol lecsó

Kép és recept forrása: http://www.foodsweety.com/2016/09/how-to-make-pisto-spanish-ratatouille.html#more

Hozzávalók:  

  • 1 db.  padlizsán kis kockákra vágva
  •  1db.  cukkini kis kockákra vágva
  • 4 db. nagy, durván aprított paradicsom
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1/3 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomotó használva
  • 2 db. közepes burgonya megpucolva és kockára vágva
  • 1 db. nagy vöröshagyma apróra vágva
  •  1 db. piros paprika darabokra vágva (magokat és belsejét kiszedve)
  • 1 db. zöld paprika az előző szerint
  • 1/2 teáskanál kömény
  • só, bors
  • 1/4 bögre víz

Elkészítés: Melegítse fel az olajat és a fokhagymát egy nagy serpenyőben a közepes lángú gázon.
A burgonyát 8-10 percig  hagyja benne, vagy óvatosan párolja. Hagyja bent a hagymát és a paprikát és süsse még 8-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.
Tegye bele a cukkinit és padlizsánt és főzze további 5 percig, majd a paradicsomot is adja hozzá.
Fűszerezze, öntse hozzá a vizet,és főzze 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz Jósnő


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük