“Pisto” a spanyol lecsó
Hozzávalók:
- 1 db. padlizsán kis kockákra vágva
- 1db. cukkini kis kockákra vágva
- 4 db. nagy, durván aprított paradicsom
- 1/2 teáskanál paprika
- 1/3 bögre extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomotó használva
- 2 db. közepes burgonya megpucolva és kockára vágva
- 1 db. nagy vöröshagyma apróra vágva
- 1 db. piros paprika darabokra vágva (magokat és belsejét kiszedve)
- 1 db. zöld paprika az előző szerint
- 1/2 teáskanál kömény
- só, bors
- 1/4 bögre víz
Elkészítés: Melegítse fel az olajat és a fokhagymát egy nagy serpenyőben a közepes lángú gázon.
A burgonyát 8-10 percig hagyja benne, vagy óvatosan párolja. Hagyja bent a hagymát és a paprikát és süsse még 8-10 percig, vagy amíg a hagyma meg nem puhul.
Tegye bele a cukkinit és padlizsánt és főzze további 5 percig, majd a paradicsomot is adja hozzá.
Fűszerezze, öntse hozzá a vizet,és főzze 10-15 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply