Spagetti spanyolosan

Spagetti spanyolosan

Kép és recept forrása: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/1147/spaghetti-with-spanish-flavours

Hozzávalók: 

  • 80 dkg csomagolt szeletelt (chorizo)
    kolbász
  • 300 dkg spagetti
  • 20 dkg  petrezselyem (jó maroknyi)
  • 2 piros paprika egy üvegből sós lében vagy olajban
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg finoman reszelt friss parmezánsajt
    valamint extra reszelt sajt a tetejére tálalásnál

Elkészítés: Forraljon fel egy pohár vizet. Közben szeletelje fel a kolbászt, majd vágjja fel a petrezselymet és a paprikát.
Amikor a víz felforr, tegyebele a spagettit és sózza. Főzze meg a tésztát.

Egy nagy serpenyőben melegítse fel az olajat, ada hozzá a chorizót (kolbászt) és a paprikát, valamint sok fekete borsot. Főzze egy percig, amíg felmelegednek és a lé elszíneződik a kolbásztól. Öntsön  fél pohár tészta vizet a serpenyőbe, szedje le a felesleget le a maradékot és öntse a spagettit a serpenyőbe.
Adja hozzá a petrezselymet és a parmezánt, szórje meg velük és piszkálja meg a tésztát, hogy a víz megnedvesítse. Lehet plusz extra parmezán az asztalnál.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő


     

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük