Spanyol csirke Chorizóval és burgonyával

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 12 csirkecomb (csontos, bőrrel)
- 750 g chorizo kolbász (vagy egészben vagy vágott 4 cm-es darabra)
- 1 kg zsenge burgonya (nagyobbak)
- 2 db. vöröshagyma megpucolva és durvára aprítva
- 2 teáskanál szárított oregáno
- 1 db. narancs reszelt héja
- só ízlés szerint
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 220 ° -osra és tegye a rácsot a felső tartóra a sütőben. Olajozzon be 2 kisebb szélű tepsit kb. 1-2 evőkanál olajjal. Dörzsölje meg a csirke bőrét az olajban, sózza meg, majd fordítsa őket felfelé, 6 db-ot tegyen a tepsibe. Ossza fel a chorizo kolbászt és az új burgonyát a 2 konzervdoboz között.
Szórja a hagymát és az oregánót a húsra, majd a narancshéjat szórja az ételre. Süsse 30 percig, majd cserélje fel a felső tálcát az alsó tálcával a sütőben és öntse össze az egészet a narancsos lével. Folytassa a főzést körülbelül 30 percig, vagy amíg a csirke megpuhul, átsül.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.