Fűszeres palea étel csicsriborsóval Spanyolországból
Hozzávalók:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma aprítva
- 3 nagy fokhagyma összezúzva
- 1 közepes piros Californiai paprika felvágva
- 1 nagy sárgarépa megpucolva és apróra vágva
- 1 ½ bögre nyers arborio rizs (vagy amilyet szeretne hozzá)
- 1 bögre pirított kockára vágott paradicsom
- 4 ½ bögre zöldségleves
- heverő ¼ teáskanál sáfrány
- 1 teáskanál füstölt paprika
- ¾ teáskanál tengeri só
- 2 pohár zöldbab
- ½ bögre fagyasztott zöldborsó
- ¾ bögre apróra vágott articsóka
- kb. fél kg csicseriborsó átmosva, vizet lecsöpögtetve
- só és pirospaprika pelyhek ízlés szerint
- friss, apróra vágott petrezselyem és citrom karikák a tálaláshoz
Elkészítés:Tegye bele az olívaolajat egy serpenyőbe, aminek nem túl magas a peremeés gyújtsa be a gázt alatta közepes lángon. Amikor forró lesz az olaj, tegye bele a hagymát és süsse kb. 2 percig, amíg el nem kezd a hagyma puhulni. Keverje bele a fokhagymát és süsse 30 másodpercig. Akkor lesz jó, amikor érezhető lesz a hagymák illata. Adja hozzá a zöldborsót és a sárgarépát, majd főzze 3 percig, amíg megpuhulnak. Keverje hozzá a rizst.
Főzze tovább; gyakran keverje kb. 2 percig, amíg meg nem párolódik. Tegye hozzá a paradicsomot, a levest, sáfrányt, paprikát, sót, a zöldbabot, borsót, az articsókat és a csicseriborsót a serpenyőbe, és keverjük össze.
Tegye nagyobb lángra a gázt és forralja fel az eddig ételt. Fedje le fedővel és párolja kb. 20-25 percig, amíg a leve felszívódik és a rizs megpuhul.
Vegye le a gázról az ételt és hagyja 5-10 percig lefedve állni. Sózza, fűszerezze pirospaprika pelyhekkel, borrsal ízlés szerint.
Díszírse petrezselyemmel és citrom karkikákkal tálaláskor.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply