Gyümölcsös zselés desszert

Gyümölcsös zselés desszert

Very Berry Gelatin
Kép és recept forrása: http://www.allyou.com/food/berry-dessert-recipes/berry-gelatin

Hozzávalók:  

  • kb. 250 dkg friss szamóca
  • kb. 250 dkg friss áfonya
  • kb.250 dkg friss szeder
  • kb. 250 friss málna
  • 1 l cukrozatlan fehér szőlőlé (szobahőmérsékletű)
  • 1 csomag sima zselatin

Elkészítés: Mossa meg a szamócát és szárítsa meg. Szedje ki az áfonya szárait és öblítse le a bogyókat, majd szárítsa meg. A szedreket is mossa meg és szárítsa meg. (Ne mossa meg a málnákat.) Tegye a gyümölcsöket egy nagy tálba. Óvatosan öntse bele utána egy kenyérsütőbe.

Öntsön fél bögre levet egy kis tálba. A tetejér szórjon zselatint és hagyja állni, majd 5 percig hagyja, hogy lágyuljon. Eközben öntsön 1-  1/2 bögre levet egy nagy, hőálló edénybe. Mikrozza 2 percig teljes hőfokon a zselatint, amíg forró lesz. Kb. 30 mp alatt teljesen felolvad a zselatin mikroban. Keverje fel a zselatint a forró lével. Keverje hozzá a maradék 2 bögre szobahőmérsékletű gyümölcslevet.

Fokozatosan öntsön 3 bögre juice-zselatin keveréket a gyümölcsökre. Hűtse kb. 30 percig. Szitálja rá utána a maradék gyümölcslevet és hűtse legalább 2 –  1/2 óráig, amíg megszilárdul.

A feloldáshoz 10 másodpercig tegye a serpenyőt forró vízbe. Távolítsa el a vízből; fordítsa meg a a sütőt és öntse a tálcára a zselés gyümölcsöket. A zselatin meglazul. Ha nem, akkor tegye vissza a serpenyőt forró vízbe. Ha kell, a felesleges folyadékot törölje le papírtörlővel.

  Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

   


   

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Nem kap elég figyelmet? Párja furcsán viselkedik? Úgy érzi, hogy valami nincs rendben kapcsolatban, hogy megcsalja a parj párja? Tanácsadóink segítenek tisztán látni. Hívja Fényküldöttek Profi Jósait! Segítünk Önnek! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke www.afenykuldott”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük