Hagyományos spanyol sonka krokett tapas recept

Hozzávalók:
- 1/2 bögre finomra aprított hagyma
- 1csomag sonka aprítva vagy darálva
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 1 1/2 bögre tej
- 1/4 bögre liszt
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 bögre (panko) kenyérmorzsa
- 2 evőkanál liszt
- só, bors ízesítés szerint
- 2 tojás felverve 1 evőkanál vízzel
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés: Egy kis serpenyőben kezdje alacsony hőfokon megmelegíteni a tejet. Darálja, vagy vágja apróra a sonkát.
Vágja fel apróra a vöröshagymát.
Egy nagy serpenyőben melegítse fel a vajat és tegye bele a hagymát; majd süsse addig, míg szép áttetsző lesz. Sózza, borsozza és keverjen hozzá 1 bögre lisztet a rántáshoz. Főzze kb. 1 percig és vegye le a gázról.
A forró tejet finoman, simára keverje össze. Főzze addig, amíg elkezd besűrűsodni. Sózza, borsozza ésszórjon bele szerecsendiót is. Keverje bele az aprított vagy darált sonkát. Keverjük jól össze és kb. 4-5 percig főzze alacsony gázon és keverje közben.
Öntse a főtt keveréket egy serpenyőbe és kb. 1 órára tegye be a hűtőbe, amíg lehül és megdermed.
Egy kis tálban verje fel a tojásokat és a vízzel. Egy másik tálban tegye a lisztet és a (panko) kenyérmorzsát. Sózza, borsozza.
Vegy ki az ételt a hűtőből és kezd kézzel formálni henger alakokba. A kés segítségével vágja le a rönköket fél ujjnyi (vagy ujjnyi ízlés szerint) vastagságúra. Mártogassa bele a rököket a tojásba, majd a kenyérmorzsába.
Döntsd be a rönkeket a panko kenyérmorzsában és tegye félre.Mindegyikkel csinálja véggi ugyan így, majd csomagolja be a rönköket és tegy tegye be a hűtőbe 2 órára.
Melegítse fel az olívaolajat a serpenyőben. Süsse ki a fönköket és tálalja melegen.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.