Vegetáriánus spanyol rizs recept

Hozzávalók:
- 1 1/2 bögre paradicsomlé
- 2 gerezd darált fokhagyma vagy fokhgymanyomót használva
- 1 db. kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 2 1/3 bögre zöldségleves
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 bögre rizs
- 1/4 bögre apróra vágott zöld paprika
- 1/4 bögre apróra vágott piros paprika
- 1-2 zöld chili ízlés szerint
Elkészítés: Keverje egy turmixgépben a paradicsomlét (vagy kézzeel egy keverőtálban), darált fokhagymát, apróra vágott vöröshagymát és 1/3 bögre zöldséglevest; ezeket simára. Tegye a turmixot.
Ezután melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletű gázon/tűzhelyen. Adja hozzá a rizst és addig keverje, amíg a rizs t jól átjárja az olaj.
Keverje hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a vöröshagymát a rizsbe. Öntse hozzá a maradék zöldséglevet, majd fedje le és hagyja főni alacsony tűzhelyen, amíg a lé felszívódik és a rizs megpuhul, kb. 25 percig. íkevergesse közben egyszer vagy kétszer.
Keverje össze az apróra vágott zöld paprikát, a piros paprikát és a zöld chilit. Amint kész, frissen, melegen tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.