Spanyol stílusú padrón paprika (Pimientos de Padrón) recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kanola vagy növényi olaj
- kb. 340 dkg Padrón paprika
- durva tengeri só
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés: Az olajat magas hőfokon melegítse fel öntöttvas serpenyőben, ami elég nagy ahhoz, hogy a paprikát egy rétegben bele tudja tenni. Melegítse fel az olajat, amíg enyhén füstölni kezd, majd adja hozzá a paprikát. Süsse anélkül, hogy az első oldala kicsit felhólyagosodjon, körülbelül 30 másodpercig. Fordítsa meg, majd rázza fel a paprikákat és folyamatosan süsse, alkalmanként, amíg egészen hólyagos lesz kívül, ami kb. 1 1/2 perc. Sózze meg a végén.
Tegye át a paprikát egy tálcára. Hintsen rá olívaolajat és szórja meg durva sóval. Tálalja azonnal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply