Rosca de Reyes (király süti) – Spanyol karácsonyi sütemény

 

Rosca de Reyes (király süti) – Spanyol karácsonyi sütemény

 

 

Hozzávalók a süteményhez: 

Kép és recept forrása: https://www.lavenderandlovage.com/2013/01/twelfth-night-epiphany-and-delicious-bread-king-cake-rosca-de-reyes-recipe.html/olympus-digital-camera-1560
  • 450 dkg liszt
  • 75 dkg porcukor
  • ½ teáskanál só
  • 75 dkg puha vaj
  • 2 nagy tojás, vagy 3 közepes tojás
  • 1 x 7 dkg élesztő (zacskós)
  • 150 ml langyos tej
  • 2 citrom héja
  • 2 klementint vagy 2 narancs héja

Dekoráció, tetejére:

  • 75 dkg puha vaj
  • 75 dkgjégcukor
  • 100 dkg liszt
  • 1 – 2 evőkanál narancsvirág /virágos vizes keverék
  • 100 dkg kandírozott gyümölcs és dió, például cseresznye, egész mandula

 

Elkészítés: Helyezze a szárított összetevőket egy kézimixer tálba és tegye rá a tésztakeverő horogot, majd adja hozzá a többi összetevőt és keverje kis sebességgel 3-4 percig. Ezután tegye nagyobbra a sebességet közepesre és keverje 6-8 percig, vagy amíg a tészta fényes- és nagyon rugalmas lesz. Alternatívaként kézzel is gyúrhatja 10-15 percig.

Hagyja, hogy hideg legyen, de ne hideg helyen töltsön a tészta egy éjszakán át. Fedje le olajozott celofánnal Clingfilmvel és tiszta törlőruhával.

Vegye ki a tésztát a tálból és vágjon bele 3 egyenletes méretű darabot és formázzon belőle golyókba, majd nyújtsa ki őket hosszú kolbász formákba, amit úgy tehet meg, hogy a tésztát az asztalra dobja! (Győződjön meg róla, hogy egy lisztes felületen dolgozik.) Tegyen díszeket, szárított babot a tésztára, majd helyezze őket a lisztezett tálba, majd fonja be őket, mielőtt gyűrűt készít és egy kis liszttel és vízzel össze tudja lapcsolni a tésztát.

Helyezze a fonott gyűrűt egy zsíros papírra borított tepsibe vagy sütőpapírra, majd készítse el a tetjét.

Keverje össze a vajat, a cukrot és a lisztet, majd adja hozzá a narancsvirágos vizet, hogy merev pasztát tudjon készíteni. Díszítse a Rosca de Reyes-t úgy, a gyűrű körüli úgy, ahogy a képen látja vagy aját fantáziája szerint. Kerüljenek rá a kandírozott gyümölcsök és a diófélék is. Fedje le és hagyja 1 órán át kelni, vagy amíg a tészta majdnem a duplája lesz.

Előmelegített sütőben süsse 160 ° C-os  – 180 ° C -on 30-40 percig. Látni fogja, amikor elkészül: szép aranybarna lesz. Hagyja lehűlni egy kicsit tálalás előtt.

  Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Anita Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/02/anita-josno/

 


 

Csillagfény Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/08/04/5095/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük