Rosca de Reyes (király süti) – Spanyol karácsonyi sütemény

Rosca de Reyes (király süti) – Spanyol karácsonyi sütemény

Hozzávalók a süteményhez: 

Kép és recept forrása: https://www.lavenderandlovage.com/2013/01/twelfth-night-epiphany-and-delicious-bread-king-cake-rosca-de-reyes-recipe.html/olympus-digital-camera-1560
  • 450 dkg liszt
  • 75 dkg porcukor
  • ½ teáskanál só
  • 75 dkg puha vaj
  • 2 nagy tojás, vagy 3 közepes tojás
  • 1 x 7 dkg élesztő (zacskós)
  • 150 ml langyos tej
  • 2 citrom héja
  • 2 klementint vagy 2 narancs héja

Dekoráció, tetejére:

  • 75 dkg puha vaj
  • 75 dkgjégcukor
  • 100 dkg liszt
  • 1 – 2 evőkanál narancsvirág /virágos vizes keverék
  • 100 dkg kandírozott gyümölcs és dió, például cseresznye, egész mandula

Elkészítés: Helyezze a szárított összetevőket egy kézimixer tálba és tegye rá a tésztakeverő horogot, majd adja hozzá a többi összetevőt és keverje kis sebességgel 3-4 percig. Ezután tegye nagyobbra a sebességet közepesre és keverje 6-8 percig, vagy amíg a tészta fényes- és nagyon rugalmas lesz. Alternatívaként kézzel is gyúrhatja 10-15 percig.

Hagyja, hogy hideg legyen, de ne hideg helyen töltsön a tészta egy éjszakán át. Fedje le olajozott celofánnal Clingfilmvel és tiszta törlőruhával.

Vegye ki a tésztát a tálból és vágjon bele 3 egyenletes méretű darabot és formázzon belőle golyókba, majd nyújtsa ki őket hosszú kolbász formákba, amit úgy tehet meg, hogy a tésztát az asztalra dobja! (Győződjön meg róla, hogy egy lisztes felületen dolgozik.) Tegyen díszeket, szárított babot a tésztára, majd helyezze őket a lisztezett tálba, majd fonja be őket, mielőtt gyűrűt készít és egy kis liszttel és vízzel össze tudja lapcsolni a tésztát.

Helyezze a fonott gyűrűt egy zsíros papírra borított tepsibe vagy sütőpapírra, majd készítse el a tetjét.

Keverje össze a vajat, a cukrot és a lisztet, majd adja hozzá a narancsvirágos vizet, hogy merev pasztát tudjon készíteni. Díszítse a Rosca de Reyes-t úgy, a gyűrű körüli úgy, ahogy a képen látja vagy aját fantáziája szerint. Kerüljenek rá a kandírozott gyümölcsök és a diófélék is. Fedje le és hagyja 1 órán át kelni, vagy amíg a tészta majdnem a duplája lesz.

Előmelegített sütőben süsse 160 ° C-os  – 180 ° C -on 30-40 percig. Látni fogja, amikor elkészül: szép aranybarna lesz. Hagyja lehűlni egy kicsit tálalás előtt.

  Jó étvágyat!

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő


Evita Asztrológus Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük