Sütőben sült zeller paradicsommal és pertezselyemmel

 

Sütőben sült zeller paradicsommal és pertezselyemmel

 

Kép és recept forrása:  https://www.nytimes.com/interactive/projects/well/healthy-recipes/recipes/pan-cooked-celery-with-tomatoes-and-parsley

Hozzávalók: 

  • 1 darab zeller, 1 hüvelyk kockákra vágva
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomót használva
  • 1 szardellla lemosva és aprítva (ízlés szerint)
  • 14 apróra vágott paradicsom a levévelegyütt (a kép alapján)
  • 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
  • 1 cukrotcsipet cukor
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés: Tegye a zellert egy 1 literes forró víz feletti gőzbe. Fedje le és gőzölje 5 percig,  vagy megpuhul. Késsel meg tudja nézni. Amikor elkészül vegye le és önlítse le a csap alatt.

Melegítse fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon és adja hozzá a fokhagymát. Keverjük addig, amíg finom, illatos lesz, kb. 30 másodpercig, majd tegye bele a a szardellát, paradicsomot, 2 evőkanál petrezselymet, csipet, sót és borsot. Keverje össze, majd keverjke hozzá a zellert is. Főzze így meg gyakran kevergetve addi, amíg a paradicsom megfő és a kapott és az étel illatos lesz, kb. 10 percig. Kóstolja meg és fűszerezze. Keverje hozzá a maradék petrezselymet a tálalás előtt.

      Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ízisz Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/04/izisz-josno/

 


 

Sanea Jósnő: http://afenykuldottek.hu/2017/09/06/sanea-josno/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük