Sütőben sült zeller paradicsommal és pertezselyemmel
Hozzávalók:
- 1 darab zeller, 1 hüvelyk kockákra vágva
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma darálva vagy fokhagymanyomót használva
- 1 szardellla lemosva és aprítva (ízlés szerint)
- 14 apróra vágott paradicsom a levévelegyütt (a kép alapján)
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
- 1 cukrotcsipet cukor
- só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: Tegye a zellert egy 1 literes forró víz feletti gőzbe. Fedje le és gőzölje 5 percig, vagy megpuhul. Késsel meg tudja nézni. Amikor elkészül vegye le és önlítse le a csap alatt.
Melegítse fel az olajat egy serpenyőben közepes lángon és adja hozzá a fokhagymát. Keverjük addig, amíg finom, illatos lesz, kb. 30 másodpercig, majd tegye bele a a szardellát, paradicsomot, 2 evőkanál petrezselymet, csipet, sót és borsot. Keverje össze, majd keverjke hozzá a zellert is. Főzze így meg gyakran kevergetve addi, amíg a paradicsom megfő és a kapott és az étel illatos lesz, kb. 10 percig. Kóstolja meg és fűszerezze. Keverje hozzá a maradék petrezselymet a tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply