Tőkehalfilé paradicsomszószban – barszelóniai recept
Hozzávalók:
- 1 kg Pashto tőkehal filé (bármilyen tőkehal jó)
- 1 db. vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 bögre olívaolaj
- 2 üveg paradicsompüré
- hal liszt
- 3 db. savalyított paprika
Elkészítés: Adja a vizet a tőkehalhoz és 24 órán át hagyja benne. Közben kétszer cseréljen vizet.
Szárítsa meg a halat és tegye félre. Vegyed elő a serpenyőt, öntsön bele olajat és vágja fel a halakat részekre, majd enyhén süsse meg. Amikor elkészül szedje ki egy tányérra.
A maradék olajban a serpenyőben süsse meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát 4 percig. Tegye bele a paradicsomot további 10 percig. Tegye a haldarabokat a szószba és vágja a paprikát csíkokra.
Tálalja sült burgonyával.
Jó étvágyat!
Írta és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply