Spanyol tapas paprika

 

Spanyol tapas paprika

 

Kép és recept forrása: http://www.thekitchn.com/recipe-spanish-tapas-peppers-recipes-from-the-kitchn-217156?utm_source=pinterest&utm_medium=tracking&utm_campaign=article-share

Hozzávalók 6-8 személyre: 

  • 1/2 bögre krémes sherry
  • 1/2 bögre (aranysárga) mazsola
  • 3 db. közepes piros paprika
  • 2 db. közepes sárga paprika
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
  • 3/4 bögre apróra vágott zöld olajbogyó
  • 8 olajos, csomagolt szardella filé, lecsöpögvea szószt és felvágva
  • 1 nagy paradicsom kockákra vágva
  • 1 kis teáskanál aprított sáfrány
  • 2/3 bögre durván darált bagett morzsa (helyettesíthető sima kenyérmorzsával
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • petrezselyem aprítva

Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 375 ° osra. Tegye a mazsolát és a sherry-t egy kisebb serpenyőbe vegyesen, forralja fel és 5 percig süsse, amíg a folyadék nagy része el nem párolog. Öntse le róla a felesleges folyadékot és tegye félre a mazsolát.

Eközben vágja félbe a paprikákat és távolítsa el a bordákat és a magokat. Vágja hosszában el a paprikákat és vágjuk fel és tegye be őket egy rétegben 2 nagy serpenyőben nem túl sok olajjal. Hintsen rá 1 teáskanál sót.

Keverje össze egysze egy tálban a maradék mazsolát, fokhagymát, olívabogyót, szardellát, paradicsomot, sáfrányt, kenyérmorzsákat, olívaolajat, 1 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Mindegyik paprikára kb. egy evőkanálnyi keveréket szórjon.

35-40 percig süsse, amíg a paprika megpuhul és a töltelék egy kicsit ropog a tetején. Azórjon rá petrezselymet és melegen- vagy szobahőmérsekleten tálalja.

 

  Jó étvágyat!

 

Ford.  és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Zahra: http://afenykuldottek.hu/2016/09/05/zahra-tanacsadono-2/

 


 

Manuela: http://afenykuldottek.hu/2016/09/07/manuela-josno/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük