Spanyol tapas paprika
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 1/2 bögre krémes sherry
- 1/2 bögre (aranysárga) mazsola
- 3 db. közepes piros paprika
- 2 db. közepes sárga paprika
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma
- 3/4 bögre apróra vágott zöld olajbogyó
- 8 olajos, csomagolt szardella filé, lecsöpögvea szószt és felvágva
- 1 nagy paradicsom kockákra vágva
- 1 kis teáskanál aprított sáfrány
- 2/3 bögre durván darált bagett morzsa (helyettesíthető sima kenyérmorzsával
- 1/3 bögre olívaolaj
- petrezselyem aprítva
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 375 °- osra. Tegye a mazsolát és a sherry-t egy kisebb serpenyőbe vegyesen, forralja fel és 5 percig süsse, amíg a folyadék nagy része el nem párolog. Öntse le róla a felesleges folyadékot és tegye félre a mazsolát.
Eközben vágja félbe a paprikákat és távolítsa el a bordákat és a magokat. Vágja hosszában el a paprikákat és vágjuk fel és tegye be őket egy rétegben 2 nagy serpenyőben nem túl sok olajjal. Hintsen rá 1 teáskanál sót.
Keverje össze egysze egy tálban a maradék mazsolát, fokhagymát, olívabogyót, szardellát, paradicsomot, sáfrányt, kenyérmorzsákat, olívaolajat, 1 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Mindegyik paprikára kb. egy evőkanálnyi keveréket szórjon.
35-40 percig süsse, amíg a paprika megpuhul és a töltelék egy kicsit ropog a tetején. Azórjon rá petrezselymet és melegen- vagy szobahőmérsekleten tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply