Spanyolország 5 leghíresebb helye

 

Spanyolország 5 leghíresebb helye

 

1.Alhambra 

Alhambra

A tengerparton egy palota és egy parti kert az Alhambra fennsíkon kilátással a Granada városban Dél-Spanyolországban. A palotát a 14. században építették a Nasrid szultánok. Az Alhambra jelenleg Spanyolország egyik legfontosabb turisztikai látványossága és sok látogató érkezik Granadába, hogy megnézze az Alhambrát.

 

2. Cordoba-i Mezquita 

A Mezquita (spanyol “mecset”) a Cordoba egy lenyűgöző épület híres oszlopokkal és íveltfalakkal belül a főterembe. A helyen eredetileg egy római templom állt, majd egy másik templom mielőtt az umayyadi mórok felépítették a Mezquitát. A spanyol rekonquista után egy katedrális épült a nagy mór épület közepére.

 

El Escorial
El Escoria

3. El Escorial    

A Sierra de Guadarrama lábánál fekvő El Escorial volt a spanyol birodalom politikai központja a II. Fülöp király uralkodása alatt. Fülöp 1559-ben építészként dolgozott,Juan Bautista de Toledét nevezte ki és együtt tervezték az El Escorialot, mint emléket Spanyolországnak a keresztény világ középpontjának. Ma kolostorként-, királyi palotaként, múzeum és iskolaként működik.

 

 

 

4. Sagrada Familia Sagrada Familia

A Sagrada Familia egy nagy római katolikus templom Barcelonában és Spanyolország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. Antoni Gaudí tervezése alapján készült, aki építész volt, s közel 40 évig dolgozott ezen a projekten 1926-ban haláláig. A bazilika építése 1882-ben kezdődött és még nem fejeződött be.

 

 

 

5. Ibiza Ibiza

Ibiza egyike a Baleár-szigeteknek a Földközi-tengeren Spanyolország partjainál. A sziget Európa egyik legnépszerűbb úticélja. Nyár folyamán a sziget lakossága megduplázódik, hogy a turisták élvezzék Ibizán az éjszkakai klubokat, bárokat a strandon és éttermeket.

 

 

Képek és cikk forrása: http://www.touropia.com/tourist-attractions-in-spain/

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

 

Evita

 


 

Aphrodité Tisztánérző

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük